Annons

Positivt på Europabörserna

De europeiska börserna öppnade överlag positivt på onsdagen, med gruvbolag som bästa sektor efter att nya siffror över Kinas industriproduktion publicerats.

Den kinesiska industrin gick för högvarv och slog nya rekord förra månaden. BHP Billiton, världens största gruvbolag, steg 1,2 procent och Rio Tinto Group klättrade 1,1 procent.

I London handlades också tobaksbolaget BAT upp tillsammans med Lloyds vilket lyfte index med nära 3 indexpunkter. Investmentbanken JP Morgan höjde sin riktkurs till 13 pund från 10:90 och upprepade rekommendationen overweight, vilket fick aktien att stiga med över 2 procent.

Tyska Linde och engelska BOC:s samtal om ett eventuellt samgående har strandat, enligt uppgifter i media på onsdagen. Linde steg 1,3 procent.

Tysklands näst största bank HVB, fortsätter att stiga för tredje dagen i rad efter italienska Unicreditos bud på banken.

På de nordiska börserna var Ericsson i fokus efter att ha aviserat samarbete med amerikanska Napster, och aktien steg 0,4 procent. Volvo fortsatte upp med 0,5 procent sedan bolagets senaste bussorder ökats på med 6,6 procent.

Marknadstemperatur klockan 10.40
=================================

DJ Euro Stoxx 50 +0,1%
Bloomberg Europe 500 +0,2%

London FTSE 100 +0.1
Frankfurt DAX +0,2%
Paris CAC 40 +0,4%

Köpenhamn KFX +0,6%
Oslo OBX +0,2%
Helsingfors HEX -0,3%
Stockholm OMXS 30 -0,1%

Pris brentolja julitermin på IPE 54:20 USD/fat, +0:47 USD


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?