1515

Nedgång på Wall Street

De amerikanska börserna föll på torsdagen efter att General Motors och Fords kreditbetyg blivit nedgraderade till skräpstatus av S&P. På onsdagen var däremot fordonsaktierna vinnarna efter att investeraren Kirk Kerkorian flaggat för att han kan komma att öka sitt ägande i GM till cirka 9 procent.

Dow Jones stängde 0,4 procent lägre på 10.340. S&P 500 var ned 0,3 procent samtidigt som Nasdaq noterades oförändrat.

Omsättningen uppgick till 1.577 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1.789 miljoner aktier på Nasdaq.

GM föll med 5,9 procent efter att S&P sänkt kreditbetyget för bolaget med två steg till BB från BBB-. På onsdagen var aktien däremot vinnare bland Dow Jones- bolagen med en uppgång på 18 procent.

Ford var samtidigt ned 4,5 procent efter att kreditbetyget sänkts ett steg till BB+ från BBB-.

Fordonssektorn, som gick upp 4,4 procent på onsdagen, föll med 3,6 procent på torsdagen.

Även finansbolagen pressades av de sänkta kreditbetygen och sektorn var ner 0,5 procent.

Oljebolagen stärktes av att råoljeterminen på Nymex steg med 1,4 procent till 50:83 dollar per fat på torsdagen och dagen dessförinnan noterades en uppgång med 1,3 procent. Exxon Mobil var vinnare på Dow, upp 0,9 procent.

Nasdaq stärktes av en uppgång av Starbucks som steg 3,5 procent. Det efter att aprilförsäljningen stigit 9 procent, vilket var över förväntan enligt Thomson Financials.

Renal Care steg med 15 procent på onsdagen efter Fresenius Medicals bud på 3,5 miljarder dollar. På torsdagen fortsatte uppgången med 0,5 procent.

Bland de svenska aktierna noterades Ericsson 29 öre högre, Astrazeneca 60 öre högre och Nokia 3:26 kronor högre, jämfört med Stockholmsbörsens stängning på onsdagen.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades till 4,16 procent vid slutnoteringen på torsdagen, vilket var 3 punkter lägre än slutnoteringen på onsdagen. Strax före klockan 08.00 på fredagen låg räntan på 4,15 procent.Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?