Annons

Nedgångar i Europa bromsades av USA-handeln

De större Europabörserna backade på tisdagen. Nedgångarna begränsades dock i takt med att USA-handeln under eftermiddagen visade på indexåterhämtningar.

I Tyskland tyngde Infineon efter att ha rapporterat ett andra kvartal där förlusten var större än väntat. Aktien var ned med 3,5 procent. Enligt Infineon väntas prispressen fortsätta i tredje kvartalet och efterfrågan förväntas inte förbättras i någon större omfattning.

Infineons svaga rapport drog med sig bolag som ASML Holding och STMicroelectronic.

Även närliggande sektorer fick sig en släng av sleven och bland annat pressades Capgemini med 2,7 procent i Paris. Samtidigt upprepade CSFB rekommendationen underperform för Capgemini.

Branschmässigt utvecklades metall- och gruvbolagen sämst med en nedgång på 1,6 procent. På vinnarsidan låg läkemedel och framför allt skogen som steg 1,2 procent som grupp.

Bäst gick det för den finländska skogskoncernen UPM- Kymmene vars resultat före skatt första kvartalet, exklusive jämförelsestörande poster, landade på 148 miljoner euro. Motsvarande period i fjol var vinsten 61 miljoner.

I London steg BP 0,8 procent efter rapporten som ansågs vara solid, enligt vad mäklare uppgav till AFX News. Cazenove upprepade rekommendationen outperform för aktien.

Ett annat oljebolag som kom med en rapport var Norsk Hydro vars aktie tappade 1,01 procent.

Telia Sonera tyngde Stockholmsbörsen med en nedgång på drygt 6 procent efter rapportbesvikelsen.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?