1515

Apple stärkte Nasdaq

New York-börserna steg under veckans första handelsdag med stöd från köprekommendationer, bolagsförvärv och flygplansorder.

"De goda nyheterna är de stora förvärven, vilket indikerar att åtminstone näringslivets del av ekonomin fortfarande ser stabil och väldigt optimistisk ut", sa Jack Ablin, investeringschef vid Harris Private Bank i Chicago, till Bloomberg News.

Dow Jones Industrial Average stängde 0,8 procent högre på 10.242. S&P 500 noterades 0,9 procent högre och Nasdaq var upp 1,0 procent.

Omsättningen på Nyse uppgick till 1.426 miljoner aktier och motsvarande siffra på Nasdaq var 1.485 miljoner aktier.

Nasdaq, som i slutet av förra veckan pressades av nedgångar för Apple och Qualcomm, lyftes nu av samma bolag.

Apple steg 4,2 procent efter att CSFB höjt sin rekommendation för bolaget till outperform från tidigare neutral. Förhoppningar om en växande försäljning för iPod-tillbehör och datorer låg bakom höjningen som anses vara billig sett till vinstmöjligheterna de närmaste två åren, enligt CSFB.

Ciena, tillverkare av bland annat utrustning till telekomindustrin, gick upp med 5,2 procent. Cienas stora åtaganden med bolag som Verizon och MCI väntas enligt en analys från Piper Jaffray ge ett lyft åt marginalerna. Piper Jaffray höjer samtidigt sin rekommendation till outperform från tidigare market perform.

Även Micro Technology fick en höjd rekommendation av Smith Barney och aktien var 1,8 procent upp.

Starbucks steg 4,1 procent efter att Prudential ansett att aktien är köpvärd efter att aktien backat 24 procent i år.

Kimberly-Clarks rapport prickade analytikernas snittestimat sett till såväl vinst som försäljning. Bolaget räknar med att kostnader för distribution och råmaterial ska stiga andra kvartalet samtidigt som helårsprognosen upprepas. Aktien backade med 0,5 procent.

Boeing tog första platsen på Dow Jones-index med en uppgång på 2,9 procent efter att ha fått en order värd 6,1 miljarder dollar från Air Canada på upp till 96 flygplan.

Oljebolaget Valero köp av Premcor för 6,9 miljarder dollar fick Valero att stiga 1,1 procent och Premcor att stiga med 18,1 procent. Det nybildade bolaget kommer att ha årliga intäkter på nära 70 miljarder dollar och tillgångar på 25 miljarder dollar.

Operatören MCI har kommit fram till att Qwests senaste bud är bättre än det avtal som bolaget nått med Verizon. Samtidigt uppger Bloomberg News att Verizon kan komma att höja sitt bud på MCI under veckan.

MCI backade 0,8 procent medan Verizon och Qwest noterades oförändrade.

Maytags utförsresa fortsatte, ned 7,7 procent, efter att ha rasat med 27,9 procent i fredags efter en klar rapportbesvikelse.

Bland de svenska aktierna noterades Ericsson 6 öre högre och Astrazeneca 1:02 kronor högre än vid stängning i Stockholm.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades till 4,25 procent, vilket var i linje med fredagens slutnotering.


Innehåll från SorasecAnnons

Det genomsnittliga företaget stöter på 200 000 säkerhetshändelser varje dag. Kan din organisation hantera det?

Antal allvarliga cyberattacker har tredubblats från 2019 till 2020 och kombinerat med hotens ökande komplexitet står många företag inför en säkerhetsutmaning. Grunden till att säkerhetshoten konstant ökar och blir mer komplexa är att alltmer digitaliseras. 

– Det vi vill uppnå med säkerhetstjänsterna är att alla företag ska ha tillgång till dem. På små och medelstora bolag faller säkerheten ibland bort på grund av exempelvis tids- och resursbrist. Därför bestämde vi tidigt att våra säkerhetstjänster ska vara av en sådan typ att de kan leverera säkerhet till alla företag, oavsett storlek och budget. En av de främsta anledningarna till att vi har varit framgångsrika är vårt engagemang för att vara en partner och inte en leverantör. Det innebär att vi lär känna kunden och sedan levererar en skräddarsyddtjänst, säger Henning Gaalaas, Acting CEO/Sales director på Sorasec, ett säkerhetsbolag vars syfte är att bidra till att förbättra inställningen till och tillgängliggöra toppmodern och prisvärd cybersäkerhet.

Skydd mot en komplex hotbild

Att allt fler enheter kopplas upp och flyter samman i smarta hem och kontorslokaler har en stor säkerhetskonsekvens och skapar risk att flera delar av den digitala världen faller samtidigt vid en cyberattack. Detta är dessutom extra aktuellt nu när många förtag erbjuder hybrida arbetsplatser som möjliggör arbete utanför kontoret. Samtidigt råder det kompetensbrist inom säkerhetspersonal och många företag har svårt att bygga och upprätthålla ett gott skydd utan en extern partner.

– För företag är det nästan omöjligt att anställa rätt kompetens in-house, spetskompetensen är sällsynt och ofta kostsam. För att hjälpa till med detta problem erbjuder vi säkerhetsexperter och analytiker till alla typer av företag. Vissa kunder har allt hos Microsoft och då erbjuder vi experter och analytiker på de olika Defender-produkterna, samt Sentinel. För kunder som kör lokalt eller hybrid använder våra analytiker en lösning baserad på IBMs QRadar-plattform. Genom att erbjuda dessa två tjänster täcker vi de flesta företagsbehov av säkerhetsövervakning. Jämför du vårt servicepris med att anställa en ny person blir våra tjänster alltid billigare, säger Henning Gaalaas. 

Verksamhetsunik säkerhet

Bland kunderna finns ett av världens största bolag som använder säkerhetstjänsterna på sina, över 100 000, mobila enheter. 

– Samtidigt har kunder med 15 anställda som behöver ett säkerhetsstöd. Det finns en skalbarhet att anpassa tjänsterna till kundens faktiska behov. I tillägg ska det vara ett bra pris, där kan man skala upp och ned med olika moduler och nivåer av servicegrad, kunden får dock alltid en egen dedikerad specialiserad tekniker som har som uppdrag att lära känna kundens verksamhet och processer för att föreslå en lösning baserat även på verksamhetsförståelse. Våra tjänster prissätts efter de delar som kunden behöver och vi ser att vi ska leverera det vi lovar i tid, säger Henning Gaalaas. 

Unikt erbjudande för företag

Toppmodern och prisvärd cybersäkerhet i kombination med en pålitlig, professionell och mycket kompetent leverantör vars motto är att alltid tillhandahålla verkligt värde. Så beskrivs Sorasec. Är du intresserad av hur ditt företag kan skydda sig mot en alltmer komplex hotbild? Sorasec kör nu en pilot där intresserade företag under en tremånadersperiod får prova tjänsten, där man efter utvärdering sedan kan välja att fortsätta eller ej. 

Om Sorasec

Sorasec tillhandahåller för närvarande SOC-tjänster (Security Operation Center) i 7 nordiska och baltiska länder, till 17 partners och över 100 slutkunder.

sorasec.com 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Sorasec och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?