1515

Allt fler unga sjukskrivna

Antalet nytillkomna personer med sjuk- och aktivitetsersättning minskade något under tolvmånadersperioden till och med april i år. Det är endast bland unga som antalet ökar.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från NTTAnnons

Se till att satsa på cybersäkerhet – innan det är för sent

Många har nog läst om hur olika cyberattacker så som ransomware drabbar allt fler företag idag. Detta är ett resultat av att det inte läggs den tid och pengar som krävs för att utveckla en säker IT-miljö. Oavsett om det gäller ett litet eller stort företag är det viktigt att ha en handlingsplan om en attack skulle ske, och säkra sina system för att undvika attacker i största möjliga grad. 

Den ökade digitaliseringen har helt förändrat hur vi hanterar data och den mängd som lagras. Ovanpå det tvingades vi på grund av en lång tids pandemi att investera i ny teknik och digitalisera arbetsplatser snabbare än någonsin för att anställda skulle kunna arbeta hemifrån. Som en effekt av detta har det skapats fler vägar för kriminella att ta sig in och attackera företag. Sofistikerade cyberbrottslingar kan ofta kringgå traditionell säkerhetsteknik och ju längre ett intrång förblir oupptäckt, desto större kan konsekvenserna bli för organisationen.

– En cyberattack kan skada olika företag på olika sätt. För industrier är många delar i produktionen automatiserad och en attack har möjlighet att stoppa den helt. För andra företag kan det istället handla om känslig information som riskerar att läcka. Men i det stora hela handlar det ofta om samma mål för de kriminella organisationerna – att tjäna enorma summor pengar på att utpressa företagen, berättar Robert Ståhlbrand, VP för Strategic Services på NTT. 

Konsekvenserna för dessa attacker kan dessutom ha större följder än att påverkas ekonomiskt fortsätter Robert Ståhlbrand:

– En attack kan påverka anställda genom att skapa otrygghet och skada ett företags rykte. I sin tur kan det innebära att företaget förlorar kunder eller får svårt att rekrytera nya anställda. En attack har alltså potential att slå ut en hel verksamhet. 

Företagsledningar behöver ta cybersäkerhet på allvar

NTT anser att det finns en hög medvetenhet när det kommer till cybersäkerhet idag, men att det inte alltid lett till handling. Det krävs ett krafttag hos många företagsledningar för att skapa en säkrare IT-miljö.

– Cyberattacker är ett problem som kommer fortsätta öka eftersom vi bli mer uppkopplade och digitaliserade hela tiden. Företag måste inse att cybersäkerhet inte är ett projekt, det är en kontinuerlig process som aldrig tar slut, säger Fredrik Olsson, ansvarig för NTT regionala aktiviteter i Norden.

– Tillsammans med våra kunder kan vi komma fram till vilka delar i deras system som är viktigast att skydda och kan anpassa våra lösningar efter deras behov. Vi har sedan ett Security Operations Center (SOC) som dygnet runt är bemannat med erfarna säkerhetsanalytiker, säger Joel Cedersjö, Threat Intelligence Manager på NTT och fortsätter:

– I centret använder vi bland annat beteendeanalys, hotinformation, intrångsmodellering och avancerad analys med maskininlärning för att upptäcka hot som annars undviker standardiserade detektionstekniker. Det ger snabbare upptäckt och reaktion på säkerhetsincidenter, vilket i sin tur leder till ökad produktivitet hos interna säkerhets- och incidenthanteringsteam. Eftersom vi är en del av ett globalt bolag har vi dessutom möjlighet att se internationella förändringar i attackmönster och kan då anpassa vår leverans och detektion för att skydda våra kunder, avslutar Joel Cedersjö.

Om NTT 

NTT Ltd. är ett ledande, globalt företag som arbetar för att möjliggöra en uppkopplad framtid genom intelligenta tekniklösningar. För NTT Ltd. innebär intelligent att det är datadrivet, digitalt och säkert. De anställdas kollektiva ansträngningar tillsammans med externa innovatörer och innovationer gör det möjligt att driva ett framgångsrikt arbete.

Läs mer på hello.global.ntt 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med NTT och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?