Annons

Rapport-yra i USA

Wall Street steg på tisdagen med uppmuntran av starka bolagsrapporter och positiv inflationsstatistik.

Enligt flera bedömare är marknaden på väg ut ur den svacka som skapats av den senaste tidens svaga makrostatistik.

Vid stängning hade Dow Jones Industrial Average stigit med 0,6 procent till 10.128. S&P 500 var samtidigt upp 0,6 procent och Nasdaq steg 1,0 procent.

Omsättningen på Nyse uppgick till 1.650 miljoner aktier och motsvarande siffra på Nasdaq var drygt 3 miljarder aktier.

Reaktionerna till tisdagens storbolagsrapporter var övervägande positiva även om vissa bolag så som Pfizer vände ned i slutet av handeln. Coca-Cola var vinnaren, upp 3,5 procent.

Stöd kom också från tekniksektorn. Texas Instrument fick klart godkänt för sin rapport som kom på måndagskvällen och mjukvarubolaget EMC rusade 13,2 procent efter en omvänd vinstvarning. Det bådar med andra ord gott för tekniksektorn och Intel, som släpper rapport efter stängning, steg 1,9 procent.

En annan stor rapport som väntas efter stängning är den från internetbolaget Yahoo, som noterades 2 procent högre i den ordinarie handeln.

Lucent var först ut bland de stora telekombolagen med rapport och aktien steg 10,6 procent. Ericsson som släpper sitt resultat på fredag steg 12 öre jämfört med Stockholmsstängningen.

GM föll rejält i början av handeln efter sin rapport men återhämtade något under handelsdagens gång för att stänga 0,4 procent lägre.

Merrill Lynch steg 1,5 procent efter en stark rapport och beskedet om ett nytt aktieåterköpsprogram.

En svag försäljningsuppdatering från detaljhandelskedjan Target smittade av sig på andra bolag i sektorn. Konkurrenten Wal-Mart föll 0,6 procent.

Oljepriset steg kraftigt på tisdagen vilket fick Exxon Mobil att stiga med 2,4 procent.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades vid 22.10-tiden till 4,19 procent, vilket var 8 punkter lägre än stängningen på måndagen.

De rapporter som släpptes efter den ordinarie Wall Street-handeln på tisdagen var överlag styrkebesked.

Intels resultat och intäkter under första kvartalet slog marknadens snittprognoser och aktien steg 3 procent i den tidiga efterhandeln.

Yahoos rapport gladde också marknaden. Förutom resultatsiffrorna gav bolaget försäljningsprognoser för andra kvartalet och helåret som båda låg högre än Thomson Financials estimat. Aktien steg 4,2 procent i efterhandeln.

Juniper Networks resultat fick dock tummen ned och aktien sjönk med 2,2 procent. Detta trots att bolagets resultat och försäljning under första kvartalet blev bättre än väntat.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?