Annons

Wall Street: 3M satte press på storbolagen

De amerikanska börserna handlades åt olika håll på måndagen. Förra veckans svaga rapporter utökades med svaga försäljningssiffror från 3M, vilket tyngde Dow Jones. Samtidigt fick finanssektorn bränsle från en bra rapport från Bank of America.

Vid stängning hade Dow Jones Industrial Average tappat 0,2 procent till 10.071. S&P 500 var samtidigt upp 0,3 procent och Nasdaq steg 0,2 procent.

Omsättningen på Nyse var 1.700 miljoner aktier medan motsvarande siffra för Nasdaq låg på 954 miljoner.

"Det finns starka argument för en inbromsning och utgallringen av aktier kommer att hålla på fram tills folk har fått en klar uppfattning över vart den amerikanska ekonomin är på väg", sade Rudi van Den Eynde, fondförvaltare vid Dexia Asset Mangement i Brussel, till Bloomberg News.

3M:s rapport innehöll ett resultat och en prognos över analytikernas snittförväntningar men samtidigt var försäljningen lägre än väntat. Aktien föll 6,1 procent vilket var den största nedgången på Dow Jones.

General Motors, som kommer med rapport på tisdagen, höll emot genom att stiga 2,3 procent.

Bank of Americas rapport innehöll ett resultat 1:16 dollar per aktie vilket slog analytikernas förväntningar på 97 cent, enligt Thomson Financials snittprognos. Aktien steg 1,0 procent.

Bank of Americas investeringsstrateg Thomas McManus anser att de senaste dagarnas nedgång har skapat det bästa läget för att investera i aktier på över ett år. Han rekommenderar en ökad viktning av amerikanska aktier i portföljen, för första gången på över två år, enligt Bloomberg News.

Eli Lilly steg med 1,6 procent. Bolagets kvartalsresultat var över förväntan men prognosen för andra kvartalet på 0:65-0:68 dollar per aktie låg strax under väntade 0:69 dollar per aktie.

Adobe Systems föll 9,8 procent i spåren av förvärvet av Macromedia för 3,4 miljarder dollar i aktier. Macromedia steg 7,6 procent.

Corning, som är världsledande på glas till platta bildskärmar, redovisade ett resultat över förväntan och aktien steg 4,1 procent.

New Yorks majtermin för råolja stängde på 50:37 dollar per fat, 12 cent lägre än stängningen i fredags.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades på 4,27 procent, vilket är 3 punkter högre än stägningen på fredagen.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?