1515

Wedins förlorare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen backade under tisdagen. Utvecklingen späddes på när New York-börserna öppnade i moll på grund av ett rekordstort handelsunderskott i USA. Handeln på Stockholmsbörsen var dock måttlig.

"Den här veckan överhuvudtaget är det ett fåtal större bolag som rapporterar och man ska nog inte tolka in de kursrörelser som sker i den ganska tunna handeln. Nästa vecka brakar rapporterna däremot loss", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

OMXS 30 stängde 0,6 procent lägre på 787,8 och omsättningen uppgick till 11,3 miljarder kronor.

Volvo var högt omsatt och noterade en uppgång på 50 öre till 312 kronor. Vid Volvos bolagsstämma upprepade VD Leif Johansson sina prognoser om lastvagnsmarknaden och bolaget räknar med fortsatt hög efterfrågan i Europa. På tisdagen var det även sista möjligheten att köpa aktien med utdelningsrätt om 12:50 kronor.

Electrolux B handlades 50 öre högre på 166 kronor. Bolaget krävde i mitten av mars prissänkningar på drygt 20 procent av alla sina underleverantörer av material och tjänster, enligt tisdagens Dagens Industri.

Inom telekomsektorn noterades Ericsson 20 öre lägre på 20:50 kronor och Nokia 1:50 kronor lägre på 107:50 kronor.

Inom verkstadssektorn backade Autoliv och Sandvik med 2:50 och 3:00 kronor till 321:50 respektive 292:50 kronor. SKF föll 3:50 kronor till 336 kronor medan Atlas Copco backade 2 kronor till 343 kronor.

Assa Abloy gick däremot mot strömmen och steg 25 öre till 99:50 kronor. Amerikanska Black & Decker, som till del konkurrerar med Assa Abloy, höjde sin vinstprognos till följd av stark försäljning.

Cardo fortsatte att backa efter måndagens vinstvarning. Aktien handlades utan utdelning på 8 kronor men var ner 10:50 kronor till 173 kronor. Cardo varnade på måndagen för att resultatet, orderingången och faktureringen för första kvartalet blir lägre än i fjol.

Investor B sjönk 3:50 kronor till 98:50 kronor. Aktien handlas exklusive rätt till utdelning om 2:25 kronor. UBS höjde på tisdagen riktkursen från 112 till 115 kronor för Investor.

Wedins placerade sig högt upp på förlorarlistan med ett fall på 7,1 procent till 49 kronor efter en svag rapport där förlusten uppgick till 33,9 miljoner kronor. Bolaget hänvisar till diverse driftsstörningar och aggressiva prissänkningar till följd av svagare efterfrågan efter jul. Bolagets ordförande ser dock en ljusare tid framöver.

"Det här är naturligtvis en tråkig rapport att komma med men det är ett hack i kurvan. IT-systemet är nu uppe och lagernivåerna kändes väldigt bra när vi gick ur andra kvartalet. Jag ser inga onormala nedsättningsnivåer under mars och april", säger Wedins styrelseordförande Roland Nilsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Precise Biometrics steg kraftigt och noterades 23,3 procent högre på 7:15 kronor. Bolaget meddelade på tisdagen att det är först i världen med ett multibiometrisk identitetskort och har ingått ett partnerskap med bland andra Sharp.

Även MTV Produktion låg högt på vinnarlistan med en uppgång på 8,1 procent till 33:30 kronor. Analysbrevet Stockpicker spår ett kraftiga vinstlyft i MTV de närmaste åren och rekommenderar köp med riktkurs 41 kronor.

Lundin Petroleum steg 1 krona till 57:75 kronor. Bolaget har fått godkänt att genomföra ett förvärv i Nigeria.

Tethys Oil och West Siberian Resources var också upp med 2,4 respektive 1,6 procent. Före börsöppning kom besked om att Fortum höjer introduktionspriset på Neste Oil från 11-13 till 13-15 euro.Innehåll från RoboMarketsAnnons

Multi-asset-mäklaren RoboMarkets etablerar sig i Sverige med unik prismodell

Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.
Mats-Olof Engarås och Maximilian Ström, Managing Director respektive kundansvarig på RoboMarkets.

Många privata investerare är sofistikerade i sin handel och letar ständigt efter de bästa möjligheterna. Nu erbjuder multi-asset-mäklaren RoboMarkets sina tjänster inom CFD- och aktiehandel på den svenska marknaden.

– Vi lanserar också en transparent prismodell med fast månadsavgift som inkluderar obegränsad handel i amerikanska aktier utan courtage samt courtagefri CFD-handel med mycket attraktiva spreadar, säger Mats-Olof Engarås, Managing Director på RoboMarkets i Sverige.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Den tidiga etableringen av nätmäklare och andra bankutmanare i Sverige har bidragit till ett väl utbrett intresse för investeringar och trading bland privatsparare. Med de senaste årens centralbanksstimulanser med hög likviditet, stort flöde av nya börsnoteringar och ”meme stocks”, eller internetfenomensaktier, har intresset för trading ökat ytterligare. Många använder sig av flera mäklare och handelsplattformar och medvetna investerare letar hela tiden efter nya möjligheter.

Efter att RoboMarkets framgångsrikt etablerat sig i ett flertal europeiska länder har snabbväxaren öppnat i Sverige. Bolaget erbjuder sina kunder exponering mot ett stort och diversifierat utbud av underliggande instrument på olika marknader till förmånliga handelsvillkor och support på svenska.

– Vårt mål är att vara flexibla och snabbrörliga för att möta marknadstrenderna. Nu fortsätter vi att utveckla och anpassa våra tjänster för att bli ett än mer attraktivt alternativ för svenska kunder, fortsätter Mats-Olof Engarås.

Kundfokuserat team

RoboMarkets lägger stor vikt vid att ha en nära dialog med sina kunder och för att erbjuda bästa möjliga kundsupport har man också rekryterat personal till kontoret i Stockholm. Kundteamet leds i dagsläget av Maximilian Ström och Mats-Olof Engarås, som tillsammans har lång erfarenhet från finanssektorn och kundfokuserade roller.

Hos RoboMarkets har kunderna tillgång till de välkända tradingplattformarna MetaTrader4 och MetaTrader5, med webbaccess och mobilapplikationer, samt den egenutvecklade plattformen R StocksTrader, som speciellt tagits fram för aktiehandel, med användarvänlighet och flexibilitet i fokus. För att möta det växande intresset för automatiserad trading erbjuds kunderna även användarvänliga verktyg för att bygga sin egen tradingrobot.

– Helhetserbjudandet med tradingplattformar, tillgängliga marknader och handelsvillkor är anpassade för att vara konkurrenskraftiga både för professionella, sofistikerade traders och för handlare med mindre erfarenhet, säger Mats-Olof Engarås.

I kombination med den unika prismodellen erbjuds nya kunder att handla utan månadsavgift fram till sista februari 2022.

Vill du veta mer? Läs mer om RoboMarkets här

Riskinformation: CFDs är komplexa instrument och innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstångseffekten. 61.41% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar när de handlar CFDs via den här leverantören. Du bör överväga om du förstår hur CFDs fungerar och om du har råd att ta en sådan hög risk att förlora dina pengar. Om den med CFD förenade risken upplevs som komplicerad för dig, sök oberoende råd.

Mer från RoboMarkets

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RoboMarkets och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?