Annons

Exportbolag föll i Tokyo

Den japanska exportindustrin backade på Tokyobörsen på tisdagen efter stigande oljepris och en förstärkt yen.

"En starkare yen motverkar sannerligen exportörer och minskar placerarnas aptit på deras aktier", säger Soichiro Monji, strateg vid Daiwa SB Investments, till Bloomberg News.

Han tillägger att han räknar med att oljepriset kommer att förbli högt den närmaste tiden.

Nedgången var bred och samtliga branscher backade enligt Topix, med något undantag. Bland de sämre branscherna fanns fastigheter, informations- och kommunikationsbranschen samt försäkring.

Japan Steel, Pioneer och Sharp, som bland annat tillverkar LCD-displayer, tillhörde förlorarna i Nikkei 225.

"Det finns en växande oro för att en återhämtning inom teknologi, till exempel när det gäller efterfrågan på digital elektronik och LCD-komponenter, kommer att ta längre tid än de flesta väntat sig", säger Soichiro Monji.

Marknadstemperatur 08.05
Nikkei 225 -0,6%
Topix Tokyo -0,9%
Hongkongs Hang Seng +0,1%
China Shang Composite -1,2%
China Shenz Composite -1,1%
Sydkoreas Kospi 200 -0,3%
Singapores STI -0,3%
Taiwans Taiex +0,2%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?