Annons

Wall Street: Google vinnare igen

Aktieindexen i USA visade på blygsamma rörelser under det första timmarna av onsdagens handel. En viss avvaktan rådde inför Federal Reserves räntebeslut senare på kvällen trots att en samstämmig analytikerkår räknar med en höjning på 0:25 procentenheter.

De större aktieindexen i USA noterade ganska små rörelser på onsdagen. Federal Reserves beslut, att som väntat höja dagslåneräntan till 2:50 procent, lyfte initialt kurserna som dock gick tillbaka kort efter vilket gjorde att beskedet gick relativt spårlöst förbi.

"Räntehöjningen var så väntad att den nästan fick en dämpande effekt på börsen. Nu säger marknaden; okej, låt oss blicka framåt och se vad fredagens sysselsättningstatistik medför", säger Jon Brorson, förvaltare vid Neuberger Berman i Chicago, till Bloomberg News.

Vid stängning hade Dow Jones stigit med 0,4 procent till 10.597 och S&P 500 var 0,3 procent upp. Även Nasdaq noterades 0,3 procent högre.

Positiva rapportnyheter satte sin prägel på utvecklingen. Boeings resultat föll under fjärde kvartalet men exklusive engångskostnader var resultatet ändå bättre än väntat. Bolagets prognoser för 2005 och 2006 var i linje med, eller något högre, än Thomson Financials snittprognoser. Boeing steg 2,3 procent.

Googles resultat för föregående kvartal slog marknadens förväntningar med råge och aktien klättrade 7,3 procent. Googles starka rapport spred köpanda i internetsektorn och Yahoo noterades 2,2 procent upp.

Amazon.com backade dock 1,4 procent i den ordinarie handeln. Efter stängning släppte bolaget sin rapport där visserligen försäljningen fjärde kvartalet överträffade förväntningarna något men med ett resultat som inte levde upp till marknadens estimat. Efter en knapp timmes efterhandel hade Amazon.com tappat 14 procent.

Mjukvarubolaget Adobe steg 7,6 procent efter att ha justerat upp både resultat- och försäljningsprognoser.

American Express fick se sin aktie backa med 1,7 procent sedan den stigit kraftigt på tisdagen efter att bolaget presenterat planer på att knoppa av sin verksamhet för finansiell rådgivning till aktieägarna.

Merck intog en hög placering inom Dow 30 genom att stiga med 2,2 procent och som helhet var läkemedelssektorn 0,9 procent upp.

Skogsbolagen klättrade 1,4 procent som grupp med Georgia-Pacific 2,4 procent upp. International Paper, vars rapport väntas på torsdagen, steg 1,4 procent.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades till 4,14 procent, vilket var en oförändrad nivå jämfört med tisdagens slutnotering.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera