1515

Wall Street: Google vinnare igen

Aktieindexen i USA visade på blygsamma rörelser under det första timmarna av onsdagens handel. En viss avvaktan rådde inför Federal Reserves räntebeslut senare på kvällen trots att en samstämmig analytikerkår räknar med en höjning på 0:25 procentenheter.

De större aktieindexen i USA noterade ganska små rörelser på onsdagen. Federal Reserves beslut, att som väntat höja dagslåneräntan till 2:50 procent, lyfte initialt kurserna som dock gick tillbaka kort efter vilket gjorde att beskedet gick relativt spårlöst förbi.

"Räntehöjningen var så väntad att den nästan fick en dämpande effekt på börsen. Nu säger marknaden; okej, låt oss blicka framåt och se vad fredagens sysselsättningstatistik medför", säger Jon Brorson, förvaltare vid Neuberger Berman i Chicago, till Bloomberg News.

Vid stängning hade Dow Jones stigit med 0,4 procent till 10.597 och S&P 500 var 0,3 procent upp. Även Nasdaq noterades 0,3 procent högre.

Positiva rapportnyheter satte sin prägel på utvecklingen. Boeings resultat föll under fjärde kvartalet men exklusive engångskostnader var resultatet ändå bättre än väntat. Bolagets prognoser för 2005 och 2006 var i linje med, eller något högre, än Thomson Financials snittprognoser. Boeing steg 2,3 procent.

Googles resultat för föregående kvartal slog marknadens förväntningar med råge och aktien klättrade 7,3 procent. Googles starka rapport spred köpanda i internetsektorn och Yahoo noterades 2,2 procent upp.

Amazon.com backade dock 1,4 procent i den ordinarie handeln. Efter stängning släppte bolaget sin rapport där visserligen försäljningen fjärde kvartalet överträffade förväntningarna något men med ett resultat som inte levde upp till marknadens estimat. Efter en knapp timmes efterhandel hade Amazon.com tappat 14 procent.

Mjukvarubolaget Adobe steg 7,6 procent efter att ha justerat upp både resultat- och försäljningsprognoser.

American Express fick se sin aktie backa med 1,7 procent sedan den stigit kraftigt på tisdagen efter att bolaget presenterat planer på att knoppa av sin verksamhet för finansiell rådgivning till aktieägarna.

Merck intog en hög placering inom Dow 30 genom att stiga med 2,2 procent och som helhet var läkemedelssektorn 0,9 procent upp.

Skogsbolagen klättrade 1,4 procent som grupp med Georgia-Pacific 2,4 procent upp. International Paper, vars rapport väntas på torsdagen, steg 1,4 procent.

Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades till 4,14 procent, vilket var en oförändrad nivå jämfört med tisdagens slutnotering.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?