Annons

Wall Street: I väntan på statistik

Terminerna låg stadigt oförändrade före börsöppningen på fredagen i väntan på de senaste siffrorna över amerikanernas konsumentförtroende.

Analytikerna räknar med att Michigan-index ökar till 85,9 från 81,6 i november, enligt AFX News.

Senare på fredagen väntas även statistik över grossistlagren under oktober.

Strax före klockan 15.00 låg S&P 500- och Nasdaq- och Dow Jones Industrial Average-terminerna oförändrade, vilket kan tala för en lugn handelsdag med små rörelser.

I Asien stängde majoriteten av börserna på plus medan utvecklingen i Europa var svag till vikande efter USA- börsernas stängning nedåt på torsdagen.

Veckan ser ut att avslutas med fortsatt fokus på teknikaktier efter Intels senaste prognosuppdatering som inte övertygade investerarna som handlade ned aktien i efterhandeln på torsdagen.

Enligt AFX News kan det bli rörelse på Intel, IBM och Eli Lilly aktier under fredagen.

Intels prognos var i linje med förväntningarna men aktien rasade i efterhandeln. Detta till följd av marknadens besvikelse över att bolaget inte hade en lika positiv prognos som kollegorna Texas Instruments och Qualcomm som levererat sina uppdateringar tidigare i veckan.

Intel stängde 1,7 procent lägre på 25,70 dollar per aktie på torsdagen och var nere på 24,92 dollar per aktie i efterhandeln. Aktien återhämtade sig något under förhandeln.

En sänkt rekommendation från UBS av IBM kan också få negativa effekter på sektorn, enligt AFX News.

UBS sänkte sin rekommendation till neutral från tidigare köp och aktien handlades ned cirka 1 procent i införhandeln.

Läkemedelsbolaget Eli Lilly steg i förhandeln efter att bolaget lämnat en prognosuppdatering som övertygade.

Nettointäkterna för 2006 förväntas nu stiga till 3,10-3,20 dollar per aktie till följd av ökad försäljning för bolagets nyaste produkter.

Bland analytikerrekommendationer har Eastman Chemical uppgraderats till neutral av JP Morgan och Citigroup har höjt rekommendationen av investmentbolaget Duke Realty till behåll från tidigare sälj.

I torsdags föll Dow Jones Industrial Average med 0,5 procent till 10.755. S&P 500 var ned 0,1 procent och Nasdaq avslutade 0,3 procent lägre på 2.247.

Den amerikanska tioåriga obligationsräntan noterades till 4,46 procent, vilket var 5 punkter lägre jämfört med onsdagens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?