Annons

Stockholmsbörsen: Fokus på Hakon och Clas Ohlsson

Hakon Invest väntas hamna i fokus då aktien börjar handlas på Stockholmsbörsen på torsdagen. Även Clas Ohlsson kan dra till sig intresse, eftersom bolagets
kvartalsrapport presenteras vid lunchtid.

Generellt väntas Stockholmsbörsen öppna något nedåt, sedan USA-börserna stängt på minus. Dow Jones Industrial Average sjönk med 0,4 procent till 10.811. S&P 500 gick ned 0,5 procent och Nasdaq backade 0,4 procent. Ericssons amerikanska depåbevis sjönk 11 öre jämfört med stängningen i Stockholm.

Inom tekniksektorn riktas blickarna mot amerikanska Intel, vars prognosuppdatering väntas efter torsdagsbörsens stängning. Analytikerna räknar med att Intel preciserar sin försäljningsprognos för det fjärde kvartalet mot den övre delen av det tidigare angivna intervallet 10,2-10,8 miljarder dollar.

Efter onsdagens stängning meddelade Texas Instruments att vinsten och försäljningen fjärde kvartalet nu väntas hamna i den övre delen av tidigare prognosintervall. Texas steg 1,8 procent i efterhandeln.

Efter att Astra Zenecas blivande VD David Brennan på onsdagskvällen träffat journalister i Stockholm och flaggat för att bolaget ska licensiera in projekt för att stärka portföljen kom "svar på tal" på torsdagsmorgonen.

Astra Zeneca licensierar in Protherics produkt Cytofab, mot sepsis (blodförgiftning). Astrazeneca räknar med att inleda en avgörande fas III-studie i USA och EU under 2007. Enligt Staffan Ternby har Cytofab goda möjligheter att bli en betydande produkt.

Hakon Invests teckningskurs är 77 kronor, men i den inofficiella handeln på onsdagen noterades kursen omkring 82 kronor.

Clas Ohlsson väntas redovisa en vinst på 133 miljoner kronor för det andra kvartalet, enligt SME Direkt.

På morgonen har Old Mutual dementerat uppgifter i Dagens Industri om att det är villigt att höja budet på Skandia för att få med sig de sista nejsägarna.

"Det är en ren spekulation och det är inte aktuellt med en höjning", säger Old Mutuals talesman Anders Vogel till Nyhetsbyrån Direkt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?