1515

Wall Street: Oljepriset sänker börsen

Oljepriset oroade de amerikanska investerarna på onsdagen och indexen pekade något nedåt i den inledande handeln.

"När oljepriserna rör sig uppåt tror vi att det får en direkt påverkan på aktiekurserna. Om råvarumarknaden förblir optimistisk kommer det slutligen att föras över till konsumenterna", säger Tim Ghriskey, förvaltare på Solaris Asset Management, till Bloomberg News.

Strax före 16.30 hade Dow Jones Industrial Average sjunkit 0,1 procent till 10.848. Nasdaq noterades också 0,1 procent lägre medan S&P 500 låg på i stort sett oförändrad nivå.

Intel backade 1,1 procent inför den kvartalsuppdatering som hålls i morgon, torsdag.

För Microsoft bar det av i samma riktning. Mjukvarujätten har förlorat ett konkurrensmål i Sydkorea och aktien backade 0,3 procent.

Cisco steg emellertid med 2,0 procent. JP Morgan har, i spåren av bolagets upprepade tillväxtprognos på tisdagskvällen, höjt sin rekommendation från neutral till övervikt.

Även Ford lockade till sig köparna på onsdagen och aktien steg 1,4 procent. Enligt Detroit News källor planerar fordonstillverkaren att minska den nordamerikanska personalstyrkan med upp till 30.000.

Sektorkollegan General Motors handlades samtidigt ned 1,6 procent.

Coca-Cola, som håller kapitalmarknadsdag på onsdagen, sjönk 0,2 procent.

Oljerelaterade aktier fick i vanlig ordning stöd från det högre priset på råolja. Januariterminen för WTI-olja steg med 59 cent till 60:53 dollar per fat på Nymex inför eftermiddagens lagerstatistik.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen noterades till 4,51 procent, vilket var 3 punkter högre jämfört med tisdagens stängning.


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?