Annons

Wall Street: Börserna öppnar nedåt

Den negativa öppningen på New Yorkbörserna under årets sista handelsdag gör att indexutvecklingen under året ser ut att hamna på minus. Därmed riskerar 2005 att bli det första negativa börsåret på Wall Street sedan 2002.

Den inverterade räntekurvan fortsätter att göra investerarna oroliga rapporterar AFX News.

Klockan 16.25 hade Dow Jones Industrial Average gått ned 0,4 procent till 10.741. S&P 500 hade sjunkit 0,5 procent medan Nasdaq noterades 0,7 procent lägre på 2.203.

Innan fredagens handel startade hade Dow Jones gått upp 0,02 procent sedan årsskiftet.

De två stora biltillverkarna i USA försökte hålla emot. General Motors steg 1,6 procent och stod för den största uppgången i DJIA-index under den inledande handelstimmen. Ford hängde inledningsvis på, men föll sedan tillbaka till öppningsnivån.

På andra sidan skalan, bland de tidiga förlorarna, hittades Hewlett Packard och Honeywell som båda backade runt 1 procent.

Google rapporteras ha blivit stämt för patentintrång avseende företagets teknik för IP-telefoni. Rates Technology kräver 5 miljarder dollar i skadestånd. Aktien handlades ned 1,2 procent.

Citigroup, som backade 0,2 procent, leder ett konsortium som har höjt sitt bud på kinesiska Guangdong Development Bank till 24,1 miljarder yuan, motsvarande cirka 3 miljarder dollar. Franska Societe Generale finns är en av budkonkurrenterna.

Ett par bolag, däribland Marathon Oil, har fått tillstånd att återigen börja producera olja och gas i Libyen efter ett 19 år långt avbrott. Marathon Oil steg 0,3 procent.

Oljepriset backade under den inledande handeln på råvarumarknaden i New York. Valero Energys börskurs gick i samma riktning, ner 1,1 procent.

Omsättningen på aktiemarknaden var fortsatt låg och 157 miljoner aktier bytte ägare på Nyse. På Nasdaq var motsvarande siffra 223 miljoner aktier.

På obligationsmarknaden noterades den tioåriga räntan till 4,340 procent, vilket var 3 punkter lägre jämfört med torsdagen. Tvååringen handlades till 4,362.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?