Annons

Asienbörser: Banker tynger i Tokyo

De asiatiska börserna föll för första dagen av fyra och i Japan var det bland annat bankerna som tyngde.

"Det var dags för marknaden att ta en liten paus, givet det faktum att vi har haft en riktigt bra uppgång", sade Koichiro Suzuki, fondförvaltare på Sompo Japan Asset Management i Tokyo, enligt Bloomberg News.

Nedgångarna var dock måttliga, Nikkei stängde 0,1 procent lägre och Topix lyckades till och med sluta på svagt plus.

Topix index för banker föll 0,7 procent och de senaste dagarnas absoluta vinnare, fastighetssektorn, backade 0,2 procent.

"Den senaste tidens uppgångar var lite för mycket, lite för snabbt", kommenterade Soichiro Monji på Daiwa Investments.

Bättre gick det för fordonsbolagen, med Toyota Motor upp 2 procent och Nissan 0,4 procent högre.

Sony var en av vinnarna efter Saudiarabiens prins Alwaleed bin Talal sagt till tidningen Nihon Keizai att han kan komma att investera i bolaget. Sony steg 5,2 procent.

Teknikaktierna gick generellt sett bra.
"Teknikaktierna har blivit negligerade. Alla faktorer såsom att oljepengar börjar strömma in ger teknikaktierna potential att stiga", sa Koichiro Suzuki.

I Sydkorea klättrade Hynix Semiconductor 6,1 procent och Japans Sanyo Electric noterades hela 19 procent högre. Den senare aviserade en nyemission på 300 miljarder yen under handeln.

TDK var förlorare i Japan, ned 10,3 procent, efter Seagate Technology förvärvat Maxtor, vilket kan betyda att TDK förlorar en storkund. Även Singapores Juron Technology backade på denna nyhet.

I Hongkong föll Lenovo Group 4 procent medan Cosco Pacific steg 1,5 procent.


Marknadstemperatur cirka klockan 8.00.

Nikkei 225 -0,1%
Topix Tokyo +0,1%

Hongkongs Hang Seng -0,3%
China Shang Composite +0,3%
China Shenz Composite +0,5%

Sydkoreas Kospi 200 oför
Singapores STI -0,4%
Taiwans Taiex -0,9%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?