Annons

Wall Street: Oljan lyfter börserna

Efter en trevande inledning en bit ned på minus steg de större indexen i New York med
energiaktierna i täten.

Bland vinnarna fanns Exxon Mobil och Devon Energy.

Statistik som släpptes på tisdagen gav lite blandade signaler men bostadsbyggandet steg mer än väntat vilket satte fart på ränteoron. Samtidigt minskade producentpriserna mer än väntat i november vilket verkade i motsatt riktning och dämpade oron för stigande inflation.

Dow Jones var upp 0,1 procent till 10.843. S&P 500 var 0,1 procent upp och Nasdaq noterades 0,2 procent högre.

Energisektorn återfanns på vinnarlistan sedan priset på råolja fortsatt upp på tisdagen vilket lyfte bland annat Exxon Mobile och Devon Energy.

Bland förlorarna återfanns General Motors, aktien som var ned nära 6 procent inledningsvis sedan bolaget varit tvungna att återkalla över 400.000 bilar, återhämtade lite och handlades bara ned 3,9 procent. Även Ford föll, men med 1,7 procent.

Morgan Stanley redovisade ett resultat per aktie, exklusive engångsposter, som var betydligt bättre än väntat.

Morgan Stanley meddelande också att banken ska köpa kortverksamhet av Lloyds TSB för 1,76 miljarder dollar. Morgan Stanleys aktie steg 1,2 procent. Även Lehman Brothers och Goldman Sachs steg.

Åklagarmyndigheten i Los Angeles har inlett en brottsutredning av Wal-Mart vad gäller misstanke om brott mot miljölagen RCRA (Resource Convervation Recovery Act). Bland annat tittar åklagaren på Wal-Marts avfallshantering. Aktien tappade 0,5 procent.

På temat mäklarrekommendationer så nedgraderade Merrill Lynch Sprint Nextel till neutral från köp, aktien tappade nära 3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?