Annons

Wall Street: Positiv öppning väntas efter jobbsiffror

Indexterminerna skvallrar om en positiv öppning på börserna i New York sedan siffror över den amerikanska sysselsättningen kommit in någott bättre än förväntat.

Omkring klockan 15.00 hade terminen för DJIA-index stigit 0,2 procent. Terminerna för S&P 500 och Nasdaq noterades också 0,2 procent högre.

Terminerna låg plus redan innan den amerikanska sysselsättningsstatistiken hade presenterats men fick extra skjut uppåt när det visade sig att antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 215.000 personer i november. Arbetslösheten var samtidigt oförändrad på 5,0 procent, jämfört med månaden före.

Analytiker hade räknat med att sysselsättningen skulle öka med 210.000 jämfört med månaden före och tippat just att arbetslösheten skulle vara oförändrad.

"Den ekonomiska sidan ser ut att bli allt bättre och det kommer att vara positivt för bolagens vinster", sade Douglas Wright, förvaltare på Britannic Asset Management i Glasgow, till Bloomberg News.

Den globala chipförsäljningen steg med 6,8 procent i oktober och uppgick till 20 miljarder dollar rapporterade Semiconductor Industry Association som pekade på högre efterfrågan av elektroniska konsumentprodukter. Intel har stigit 0,5 procent i Frankfurt.

Oljepriset har fått ny energi och kravlat sig 59 dollar fatet under den elektroniska handeln i New York. Både Valero och Exxon har stigit under förhandeln.

Time Warner tillhör också de aktier som kan komma att röra sig mer än genomsnittet. Enligt Financial Times nätupplaga har finansmannen Carl Icahn, som representerar storägare i bolaget från olika håll, planer på att stycka bolaget i fyra delar.

Kafékedjan Starbucks intäkter steg med 22 procent till 593 miljoner dollar i november. Aktien har stigit med över 3 procent i förhandeln.

I torsdags stängde Dow Jones Industrial Average 1,0 procent högre på 10.913, S&P 500 steg 1,2 procent medan Nasdaq noterades 1,5 procent högre.

Den amerikanska tioåriga obligationsräntan noterades till 4,52 procent, vilket oförändrat från torsdagens stängning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?