Annons

Wall Street: Små steg uppåt

Börserna i New York var sammantaget något på plus några timmar in i måndagens handel. Men med undantag för rejält stigande läkemedelsaktier var klimatet händelsefattigt och för många placerare verkade julen redan mentalt ha infunnit sig.

Klockan 18.45 hade Dow Jones stigit med 0,3 procent till 10.908. S&P 500 var 0,1 procent upp medan Nasdaq noterades 0,2 procent lägre.

Läkemedelssektorn gick starkast med Pfizer i spetsen, upp 10,4 procent. En amerikansk domstol har dömt generikatillverkaren Ranbaxy för patentintrång. Pfizers patent på den berörda substansen, som ingår i kolesterolsänkaren Lipitor, gäller till 2011.

Schering-Plogh var 5,2 procent upp och Wyeth noterades 3,9 procent högre. Merck klättrade 7,2 procent. Deutsche Bank har höjt sin rekommendation för bolaget till köp från tidigare behåll.

Enligt medieuppgifter planerar Google att köpa in sig i Time Warners America Online för att bättre kunna utmana Microsoft. Google steg 3,1 procent medan Microsoft var 0,5 procent ned.

Radioshack var 2,8 procent ned efter att elektronikkedjan fått sin rekommendation sänkt av Bank of America. Inom samma bransch steg Circuit City Stores däremot med 6,7 procent efter en höjd vinstprognosen för helåret.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?