Annons

Börsen öppnar svagt ned

Stockholmsbörsen sjönk marginellt i den inledande handeln utan att någon särskild trend kunde pekas ut. Kursutvecklingen var densamma som i övriga Europa, det vill säga svagt nedåt. OMXS noterades i 940, vilket motsvarar en nedgång med 0,3 procent jämfört med gårdagen.

Sandvik noterades ned 1,5 procent till 377:50 efter att Sandviks vd uttalade sig i torsdagens Dagens Industri om att konjunkturen planat ut och att det inte är osannolikt med en försvagning nästa år. Uttalandet spred en oro rakt över linjen för de mest konjunkturkänsliga bolagen inom verkstadssektorn. Atlas Copco sjönk med 1 procent till 169:50.

Maxim lämnade delårsrapport på morgonen som visar ett nettoresultat på -0:21 dollar per aktie för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal, juli-september (-0:51). Maxim sjönk med 1 procent till 10 kronor.

Securitas hörde till vinnarna med en uppgång på 1,5 procent. Företaget har fått skydd i USA enligt Safety Act som begränsar risken för stämningar vid terrorhändelser.

Net Insight hörde till vinnarna efter att företaget tecknat avtal med fyra nya återförsäljare i Asien. Kursen steg 1,3 procent till 2:33 kronor.

Ericsson handlades i 27:20, en nedgång med 0,3 procent. Investor låg högt på listan över mest omsatta men handlades oförändrade på 130 kronor. Även Nordea hade en hög omsättning och noterades till 80:75 kronor, en nedgång med 0,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?