USA-statistik kan stärka börsen i dag

Stark amerikansk tillväxtstatistik kan ge Stockholmsbörsen motivation att ta några steg framåt på måndagen.

Fredagens besked om en amerikansk BNP-tillväxt om 3,8 procent fick i alla fall Wall Street på gott humör. Förra veckan avslutades med en uppgång på 1,7 procent i Dow Jones. Likaså fick börserna i Asien inspiration av tillväxtsiffrorna med en uppgång på nära 2 procent i Tokyo på måndagen.

Dagens relativt tunna rapportagenda innehåller Daydream, Latour, Skanditek och Xponcard.

Konsolidering inom den europeiska telemarkanden fortsätter. På morgonen bekräftade den spanska operatören Telefonica att bolaget kommer att lägga ett bud på brittiska O2. Frågan är om budets nivå om 17,7 miljarder pund kan få någon verkan på marknadens värdering av de svenska operatörerna.

Tele2 omnämns för övrigt i positiva ordalag i Veckans Affärer som rekommenderar köp och hänvisar till de goda möjligheterna för ökad vinstmarginal.

RNB kan få en skjuts uppåt av en positiv analys i Dagens Industri på måndagen. Skribenten menar att ett kurslyft på 40- 50 procent kan motiveras med måttliga tillväxt- och lönsamhetsantaganden.

Tietoenator meddelade på morgonen att Pentti Heikkinen kommer att ta över vd-stolen från och med årsskiftet. Pentti Heikkinen har tidigare lett arbetet i bolagets operativa ledningsgrupp.

Boss Media ska leverera pokersystem till Virgin Poker som ingår i den stora Virgin-koncernen.

Veckans rapportagenda domineras av fastighetsbolagen med kvartalsbesked från Hufvudstaden på tisdag och Fabege på torsdag, då även Skanska och Sandvik presenterar sina kvartalssiffror.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?