Wall Street: Vändning upp trots ränteoro

Efter en initial nedgång vände USA-börserna uppåt under onsdagens tidiga handel. Försäkringsbolaget Chubb fanns bland vinnarna medan Boeing, som sänkt sin omsättningsprognos för helåret, backade.

Spekulationer om att Federal Reserve kommer att fortsätta höja räntorna drog upp räntan på den 10-åriga statsobligationen och dämpade uppgången på aktiemarknaden.

"Aktiemarknaden reagerar på nedgången på obligationsmarknaden. Förväntningarna ökar om att räntorna kommer fortsätta uppåt, vilket varken hjälper aktier eller obligationer", säger Keith Keenan, chef vid Wall Street Access, enligt Bloomberg News.

Klockan 16.10 hade Dow Jones Industrial Average gått upp 0,2 procent till 10.399. Nasdaq stärktes 0,3 procent och S&P 500 visade en uppgång med 0,2 procent.

Omsättningen uppgick till 250 miljoner aktier på New York Stock Exchange och till 325 miljoner aktier på Nasdaq.

Chubb handlades upp 4,7 procent efter att kvartalsresultatet överträffat analytikernas prognoser.

Boeing sjönk däremot 2,8 procent. Resultatet uppgick till 64 cent per aktie för tredje kvartalet, vilket var lägre än analytikernas förväntningar om en vinst på 80 cent per aktie. Boeing sänkte samtidigt sin omsättningsprognos för helåret 2005, men höjde vinstprognosen.

Även Amazon.com presenterade ett svagare resultat än väntat, sent på tisdagen, och aktien föll drygt 11,8 procent.

Flextronics International backade hela 25 procent. Bolagets prognos om en vinst på 20 cent per aktie för innevarande kvartal, var lägre än analytikernas förväntningar om en vinst på 25 cent per aktie.

Bland de övriga bolagen som presenterat rapporter fanns Kennametal, vars resultat låg i linje med prognosen. Aktien steg 0,6 procent.

Ericssons branschkollega Lucents resultat på 6 cent per aktie, var i linje med förväntningarna som låg på 5 cent per aktie. Lucent föll dock 1,6 procent. Operatören Sprint-Nextel handlades ned 1,5 procent.

Inom skogssektorn gick Abitibi-Consolidated upp 2,2 procent och Smurfit-Stone gick upp 2,6 procent efter sina rapporter.

Klockan 16.30 väntas veckosiffran över oljelagren i USA. Råoljepriset i London kom ned något under onsdagen och på Nymex hade decemberterminen för WTI-olja sjunkit med 42 cent till 62,02 dollar per fat.

På räntemarknaden noterades den amerikanska tioåriga obligationsräntan till 4,58 procent strax efter klockan 16.00, vilket var 4 punkter högre jämfört med tisdagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Range RoverAnnons

Rymlig och lyxig – med prestanda som en sportbil

Trygg, säker och med plats för hela familjen.

Men också fulladdad med eldrift, smart teknik och sportig känsla.

Allt fler får upp ögonen för den ikoniska suven Range Rover Sport.

2020 var året när biltillverkaren Land Rover firade ett halvt sekel med sin modell Range Rover. Sedan dess har den tidlösa designen och självklara sättet att ta sig fram i princip överallt gjort Range Rover till en föregångare – men också en förebild för hur dagens smarta och snygga suvar byggs. 

50 år senare är den välskräddade kostymen fortfarande som formsydd. Och kanske med ännu mer tydlighet framhävs idag den nyskapande tekniken och de lyxiga detaljerna, utan att för den skull släppa ambitionen att ha skapat världens bästa fyrhjulsdrivna bil.

Får hjärtan att bulta

En av de bilmodeller som fått många hjärtan att bulta lite extra snabbt är Range Rover Sport, som lanserades för första gången 2004 som en mer sportig och aktiv version av den ursprungliga, klassiska Range Rovern. Sedan dess har modellen gjorts om i nya generationer vilket resulterat bland annat i ett luftigare intryck, något bilbyggarna lyckats med tack vare en ny aluminiumkaross som gett en lättare vikt.

Mer om Range Rover Sport här 

Idag finns en övervägande del av den brittiska bilflottans modeller som laddhybrider. 

För två år sedan var den stora nyheten från den klassiska biltillverkaren plug-in hybriden Ranger Rover Sport PHEV. Under ett både muskulärt och stilrent yttre väntar numera över 400 hästkrafter i ett sportigt paket – från fälgarna till den leende kylargrillen.

Elmotorn i Range Rover Sport ger upp till 51 kilometer av avgasfri bilkörning och väljer man standard som körläge sker den tysta växlingen mellan bensin- och elmotor helt sömlöst. Men oavsett varifrån energin hämtas är kraften och den kompromisslösa ambitionen att ta föraren exakt dit man vill lika stark. En markfrigång på dryga två decimeter hjälper förstås till.

Bekväm och säker – i alla situationer

Tekniska finesser och modern teknologi skapar säkrare körning, inte minst under rådande vinterväglag. För att göra bilkörningen så bekväm och säker som möjligt i varje situation kan man välja mellan sex olika lägen: Dynamic, ECO, Comfort, Gräs/grus/snö, Lera och hjulspår. Och med hjälp av teknologin Terrain Response 2 anpassas responsen hos bilens motor, växellåda, differentialer och chassisystem efter körförhållandena. Accelerationen 0-100 km görs på 6,7 sekunder, vilket skapar tryggare omkörningar.

Viktigaste funktionerna i Range Rover Sport 

Bäddat för långresor

Bekväma framstolar och en mjukt sofistikerad förarmiljö bäddar för långresor, liksom ett rymligt baksäte bekvämt även för tre personer. Sköna färgskalor i kupén anpassas lätt med diskreta belysningsknappar efter humör och tid på dygnet.

På många sätt fortsätter Range Rover Sport att förknippas med trygga komponenter som kvalitet, komfort och köregenskaper – men allt tydligare inramade i en form som andas lika mycket lyx som sportighet. Detta alldeles oavsett om man väljer att ta sig fram på vindlande, vita vintervägar eller i mer aktiv stadstrafik.

Just nu erbjuds olika specialpaketerade Range Rover Sport-modeller för den svenska marknaden till attraktiva priser. 

Mer om kampanjen för privatpersoner 

Mer om kampanjen för företag 

Mer från Range Rover

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Range Rover och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?