Annons

Nedåt på Asienbörser

De asiatiska börser gick till största del ned under torsdagens handel.
I Japan tappade index sedan statistik visat att maskinorder i industrin sjunkit mer än väntat under juli. Nedgången i orderstatistiken är den största på nästan tre år och indikerar att bolagen inte tror på lika stor efterfrågan.

"Statistiken över maskinorder var en utlösande faktor bakom nedgången i dag", sade Hitoshi Yamamoto, chef för Commerz International Management, till Bloomberg News.

Vid stängning hade Nikkei 225 sjunkit med 1,0 procent till 11.171. Det bredare Topix var ned lika mycket.

Press kom främst från exportortbolag såsom Canon och Nissan. Bland sektorerna i Topix var försäkringsbolagen de som presterade sämst medan läkemedel visade den minsta nedgången.

I Indonesien pressades index ned av att sex personer dödats av en explosion vid den australiensiska ambassaden i Jakarta.

"Säkerhetsaspekten är något man inte kan bortse ifrån när man investerar i Indonesien", sade en portföljförvaltare till Bloomberg News.

Jakarta Composite index noterades 2,6 procent lägre.

Även i Australien inverkade händelsen dämpande på indexutvecklingen. Qantas Airways steg på förhoppningar att vikten i S&P/ASX 200 kommer att öka sedan British Airways sålt sin andel i bolaget.

Taiwans Taiex var slutade 0,1 procent lägre medan Kospi 100 i Sydkorea slutade 0,7 procent högre.

Hongkongs Hang Seng-index var ned 0,1 procent vid lunchuppehållet, med press från konglomeratet Citic Pacific


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera