1515
Annons

Greenspan imponerade inte

Finansmarknaden behover vila sig efter ett par dagar med tappra försök till upptrend, frågan är om aktorerna orkar bryta sig ur nedtrenden som varit igång sedan början av 2004?

Det fanns inte många tunga nyheter att handla på. Inte ens Greenspans lätt optimistiska kommentarer inför landets politiker imponerade speciellt på handlarna.

Oljepriset fortsatte ned men den positiva effekten dämpades av nedgraderingar av Motorola och Oracle. Nokia fick sig en allvarlig påminnelse från Wall Street Journals krönikor om finansmedias makt på Wall Street.

Kursen sjönk efter tidningens varning att kineserna är på väg in på marknaden för mobiltelefoner på allvar och kan utmana bolag som Nokia.

Några andra analytiker försökte förklara gårdagens nedgång med "September Fear" i brist pa annat.


Kändistäta Hemplys ordförande lämnar – bara veckor efter vd:n

Den 8 september meddelade CBD-bolaget Hemply Balance att vd Jonas Lenne lämnar. Nu tillkännager även bolagets styrelseordförande, tillika tredje största ägare, Pingis Berg-Hadenius att hon kommer lämna sin roll vid en extra bolagsstämma. 

Pingis Berg-Hadenius.
Pingis Berg-Hadenius.Foto:Oskar Omne

Enligt ett pressmeddelande träder Pingis Berg-Hadenius av rollen på grund av graviditet och kommande föräldraledighet.

”Berg-Hadenius framtida roll i Bolaget är inte fastställd och kommer kommuniceras i samband med att Hemply Balance föreslår nya ledamöter till extra bolagstämma 14 oktober 2022”, skriver bolaget. 

En ny ordförande ska också väljas på den extra stämman. 

Sedan årsskiftet är Hemply Balance, som säljer CBD-produkter för hudvård, ned 70 procent. Vid noteringen på småbolagsbörsen NGM fanns flera kända personer med som investerare.

Som Di rapporterade i juni 2020 har bolaget, tillsammans med konkurrenten Mantle, förbjudits av Läkemedelsverket att sälja CBD-olja. Ett beslut som stått sig efter ett överklagande från Mantle till förvaltningsdomstolen. 

Jonas Lenne är anställd i Hamply Balance fram till och med 31 oktober 2022. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera