1515
Annons

Maskintillverkare steg i Asien

De asiatiska börserna utvecklades lite blandat på onsdagen men merparten handlades nedåt.

Medan USA-börserna inte tog något större intryck av att de amerikanska hushållens konfidensindikator för september var sämre än väntat, var detta något som satte press i Tokyo. Särskilt hamnade exportbolag såsom Canon och Honda under tryck.

Tillverkare av anläggningsmaskiner, exempelvis Komatsu, fick däremot bränsle av att den amerikanska konkurrenten Caterpillar höjt omsättningsprognosen för 2004 till följd av ökad efterfrågan. En annan aktie i sektorn var Hitachi Construction Machinery, upp 1,6 procent.

"Tillverkarna av anläggningsmaskiner gör bra ifrån sig trots oron över en ekonomisk avmattning", sade en portföljförvaltare till Bloomberg News.

En viss avvaktan präglade handeln i Tokyo inför torsdagens japanska statistik över industriproduktionen i augusti.

Nikkei 225 hade strax före stängning sjunkit med 0,2 procent till 10.794 och det bredare Topix index var ned 0,1 procent.

Hongkong-börsens Hang Seng index noterades 0,6 procent lägre och i Singapore var STI-index oförändrat.

Sydkoreanska Composite gick upp 0,3 procent och i Taiwan slutade Taiex 0,7 procent lägre.


Indiska hotas med vräkningar – stäms för obetalda hyror

Klädkedjan Indiska magasinet är åter i blåsväder kan Di avslöja. Fastighetsbolaget Vasakronan har stämt kedjan för obetalda hyror och flera hyresvärdar vill ha hjälp att kasta ut kedjan. AMF Fastigheter riktar samtidigt ett miljonkrav för Indiskas obetalda hyra mot investeraren Lage Jonason, som är far till Indiskas vd Karin Lindahl.

Indiskas vd Karin Lindahl.
Indiskas vd Karin Lindahl.Foto:Jesper Frisk, Cornelia Jonsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera