1515

Mitsubishi vinnare i Tokyo

Utvecklingen på de asiatiska börserna var överlag positiv med uppgångar inom bland annat tekniksektorn.

"De stigande halvledaraktierna i USA ger investerare en anledning till att köpa teknikaktier i Asien också. Vinsterna där har fått marknaden att känna lättnad över marknadsutsikterna", säger Tomokatsu Mori, förvaltare vid Fukoku Capital Management i Tokyo, till Bloomberg News.

Bland teknikaktier steg Kyocera 1,6 procent, Samsung 1,1 procent och Taiwan Semiconductor 1,8 procent.

Tokyobörsens Nikkei 225 noterades oförändrat på 11.080 medan det bredare Topix index gick ner 0,2 procent.

Mitsubishi Motors steg 4,3 procent. Bolaget skall tillverka fler skåpbilar i Thailand under 2005 och därmed växa i Sydostasien, vilket kompenserar mot minskande marknadsandelar i USA och Japan. Bolaget skall även fortsätta tillverka fordonsmodellen Diamante Sedan, som tidigare planerats läggas ner.

I finanssektorn sjönk banken Daikyo med 13,2 procent efter att ha bett staten om hjälp att återliva ett bostadsrättsbyggbolag.

Kanebo, steg 9,6 procent efter att ha meddelat att stora delar av verksamheten utanför kosmetika skall säljas ut.

UFJ Holding steg 4,5 procent efter att Mitsubishi Tokyo bistått med 700 miljarder yen två veckor före utsagd tid. Standard & Poor höjde sin kreditrekommendation för UFJ efter transaktionen.

I Sydkorea noterades Kospi 100 index oförändrat. Oljereffenaderiet S-oil backade 1,4 procent efter att ha stigit på måndagen. Goldman Sachs sänkte sin rekommendation för aktien till i linje från tidigare outperform. Ett annat oljeraffenaderi, SK Corp fortsatte dock att stiga med 2,5 procent.

I Taiwan klättrade Taiex 1,4 procent. China Life Insurance var upp 6,8 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng index handlades upp 0,5 procent med Cnooc upp 2,7 procent.

I Indonesien steg Jakarta Composite Index med 0,6 procent efter tecken på att presidentkandidaten Susilo Bambang Yudhoyono ser ut att vinna valet. Singapore STI Index steg 0,2 procent.Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?