Annons

Nokia vinnare på börsen

Stockholmsbörsen klättrade uppåt under torsdagens handel, slutade på plus men en bit under dagshögsta. Handeln i USA var avvaktande bland annat inför Intels prognosuppdatering för tredje kvartalet som väntas efter USA-börsernas stängning.OMX-index stängde 0,1 procent högre på 694,3. Omsättningen uppgick till 12,3 miljarder kronor.

"Handeln är något mer lugn än i går. Alla verkar fokusera på fredagsmakron, onsdagens statistik togs emot med en axelryckning, och även dagens statistik tror jag är ganska ointressant", sade en mäklarchef till Nyhetsbyrån Direkt.

Kursrörelserna var begränsade på listan över mest omsatta. Men Nokia var ett undantag som steg 2:75 kronor till 91:50. Bolaget lyckades enligt undersökningsföretaget Gartner stabilisera sin globala marknadsandel under andra kvartalet.

Ericsson slutade torsdagen oförändrat på 20:80 kronor.

Enligt Morgan Stanley är chansen 50 procent att EG-domstolen häver snusförbudet i Europa i år.

"Swedish Match pinnar på och det beror på Morgan Stanleys analys", sade mäklarchefen. Aktien slutade 1 krona upp på 76 kronor

Volvo, som steg 2:50 till 258 kronor. Volvo Aero köper amerikanska Aero-Craft, en leverantör av komponenter till industriella gasturbiner och flygmotorer.

kapitalmarknadsdag i London fick aktien att handlas upp 3 kronor till 93:75. Nobias VD Fredrik Cappelen upprepar prognoserna om rörelsemarginalen till Direkt. Nobias har hittills i det det tredje kvartalet sett att marknadsutvecklingen från första halvåret har fortsatt.

som sjönk efter sin kapitalmarknadsdag på onsdagen slutade torsdagen oförändrat på 164 kronor.

d ålägger vite för att ha brutit mot informationsskyldigheten i noteringsavtalet. Skandia slutade 30 öre lägre på 26:70 kronor.

Bilia är stor, samtidigt som avkastningen på kapitalet kan förbättras rejält, skriver Dagens Industri. Aktien stärktes 2 kronor till 100.

Sandvik upptaxeras med 185 miljoner kronor, men bolaget har gjort reserveringar så det är endast kassaflödet som påverkas. Sandvik slutade 3:50 kronor lägre på 254.

Atlas Copco, vars A-aktie stängde 2 kronor lägre på 266. Bolagets chef för Maskinuthyrning, Freek Nijdam, uppger till Nyhetsbyrån Direkt att verksamheten inte är på väg att säljas för närvarande, något som det spekulerats i under en tid.

SKF tappade 4 kronor till 274.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera