1515

Nokia vinnare på börsen

Stockholmsbörsen klättrade uppåt under torsdagens handel, slutade på plus men en bit under dagshögsta. Handeln i USA var avvaktande bland annat inför Intels prognosuppdatering för tredje kvartalet som väntas efter USA-börsernas stängning.OMX-index stängde 0,1 procent högre på 694,3. Omsättningen uppgick till 12,3 miljarder kronor.

"Handeln är något mer lugn än i går. Alla verkar fokusera på fredagsmakron, onsdagens statistik togs emot med en axelryckning, och även dagens statistik tror jag är ganska ointressant", sade en mäklarchef till Nyhetsbyrån Direkt.

Kursrörelserna var begränsade på listan över mest omsatta. Men Nokia var ett undantag som steg 2:75 kronor till 91:50. Bolaget lyckades enligt undersökningsföretaget Gartner stabilisera sin globala marknadsandel under andra kvartalet.

Ericsson slutade torsdagen oförändrat på 20:80 kronor.

Enligt Morgan Stanley är chansen 50 procent att EG-domstolen häver snusförbudet i Europa i år.

"Swedish Match pinnar på och det beror på Morgan Stanleys analys", sade mäklarchefen. Aktien slutade 1 krona upp på 76 kronor

Volvo, som steg 2:50 till 258 kronor. Volvo Aero köper amerikanska Aero-Craft, en leverantör av komponenter till industriella gasturbiner och flygmotorer.

kapitalmarknadsdag i London fick aktien att handlas upp 3 kronor till 93:75. Nobias VD Fredrik Cappelen upprepar prognoserna om rörelsemarginalen till Direkt. Nobias har hittills i det det tredje kvartalet sett att marknadsutvecklingen från första halvåret har fortsatt.

som sjönk efter sin kapitalmarknadsdag på onsdagen slutade torsdagen oförändrat på 164 kronor.

d ålägger vite för att ha brutit mot informationsskyldigheten i noteringsavtalet. Skandia slutade 30 öre lägre på 26:70 kronor.

Bilia är stor, samtidigt som avkastningen på kapitalet kan förbättras rejält, skriver Dagens Industri. Aktien stärktes 2 kronor till 100.

Sandvik upptaxeras med 185 miljoner kronor, men bolaget har gjort reserveringar så det är endast kassaflödet som påverkas. Sandvik slutade 3:50 kronor lägre på 254.

Atlas Copco, vars A-aktie stängde 2 kronor lägre på 266. Bolagets chef för Maskinuthyrning, Freek Nijdam, uppger till Nyhetsbyrån Direkt att verksamheten inte är på väg att säljas för närvarande, något som det spekulerats i under en tid.

SKF tappade 4 kronor till 274.Innehåll från RicohAnnons

Global expertis och nära kundrelationer – Ricoh stöttar företag på den digitala resan

Peter Källgren, Torbjörn Häggmark, Mats Lundin och Magnus Iden på Ricoh.
Peter Källgren, Torbjörn Häggmark, Mats Lundin och Magnus Iden på Ricoh.

Redan för ett år sedan lanserade Ricoh kampanjen ”Work Together Anywhere” och sedan dess har behovet av att kunna arbeta på distans och digitalisera verksamheten blivit än mer centralt för företag runtom i världen. Med musklerna hos ett stort, globalt företag levererar Ricoh dagligen personlig service och den senaste tekniken för digitala helhetstjänster på den moderna arbetsplatsen. – Tack vare våra partnerorganisationer kan vi vara stora men ändå nära, och alltid i framkant, säger Peter Källgren, Head of Business Communication Services, på Ricoh. 

Den accelererande digitaliseringen kan innebära stora möjligheter för företag, men det förutsätter att man har tid och resurser att hänga med i utvecklingen – något som inte alltid är så enkelt när den egna verksamheten kräver ens fulla uppmärksamhet. Ricoh är i många avseenden en global jätte men när det kommer till kundrelationer är den personliga kontakten viktig, något som också möjliggörs av ett rikstäckande nät av partners och återförsäljare.

– De flesta vet inte hur de ska ta det första steget och många står och stampar. Då kan man alltid konsultera oss och så sätter vi ihop en helhetslösning som fungerar oavsett vad det är för verksamhet och oavsett var kunden sitter, säger Magnus Iden, National Sales Manager Indirect and SMB Channel.

Man räknar med att ungefär 30% kontorsyta kommer minska efter att coronapandemin är över. De nya sätten att arbeta, i digitala mötesrum på distans, har gjort att hela digitaliseringsresan fått en enorm skjuts, och inte minst i Sverige. Det har även ökat intresset för och vikten av video. 

– När det gäller inställningen till hemarbete ligger vi långt fram i Sverige, vilket ställer ytterligare krav på att tekniken på ett funktionellt sätt måste kunna hanteras från hemmaplan. Det är också viktigt med tillgång till system och dokument, säger Mats Lundin, National Sales Manager MA. 

Skräddarsydda lösningar

De nya behoven har drivit på affärsområdet rejält för Ricoh. Nya tider kräver nya rutiner och ny teknik såväl i mötesrummen som i hemmet. I den breda produktportföljen finns väl utarbetade kommunikationstjänster.

– Vi kan hjälpa till med väldigt mycket. Vi analyserar statistik för hur man bäst effektiviserar hela kontorsytan, hur man sprider kunskap, hur man bäst utnyttjar konferensrummen och övriga ytor. Vi arbetar väldigt användaranpassat och kan skräddarsy en lösning – avancerad eller enklare – beroende på hur behoven ser ut. Ibland blir det en lösning för alla och ibland en anpassad lösning, till exempel per avdelning, säger Torbjörn Häggmark, Sales Specialist CS.

Global support

Ricohs långa erfarenhet av att stötta bolag i alla storlekar på deras digitaliseringsresa innebär att de har ett brett team av experter. Med sitt globala nätverk och gränsöverskridande supportfunktion har de kapacitet att serva kunder överallt, oavsett var i världen de befinner sig – något som speglas i fjolårets kampanj ”Work Together Anywhere”. Kampanjen  togs fram för att hjälpa kunder med insikter, vägledning och service från Ricohs nätverk av experter, tekniker, installatörer, och partners över hela världen. 

– Vårt arbete går ut på att hjälpa företag att digitalisera och möjliggöra att arbeta effektivt i hybridmöten, på kontoret och på distans. Ska man lyckas med digitalisering måste det vara samma förutsättningar oavsett om man sitter på huvudkontoret, ett lokalt säljkontor eller hemma, avslutar Peter.

Fakta

Ricoh är ett globalt bolag med totalt 100 000 anställda i 200 länder. Med våra unika styrkor och all vår kapacitet hjälper vi företag att anpassa och förenkla sina arbetsflöden. Låt dina anställda använda sin arbetstid till det som de är bäst på, i en arbetsmiljö som är flexibel, samarbetsinriktad, effektiv och säker.

Läs mer på www.ricoh.se

 

Mer från Ricoh

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ricoh och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?