1515
Annons

Återhämtning på Wall Street

De amerikanska börserna avslutade handeln positivt efter att länge ha pendlat kring nollstrecket. Detta trots trots vinstvarningar, sämre detaljhandelsstatistik än förväntat och en uppgång för oljepriset under tisdagen.

"Det verkar som om marknaden försöker göra ett avstamp och röra sig uppåt trots att man egentligen oroar sig för den ekonomiska tillväxten. Investerarna verkar nu vara betydligt mindre reserverade och mindre rädda än de var för fyra veckor sedan", det sade Stanley Nabi, på Silvercrest Asset Management, till Bloomberg News.

Drivande i uppgången var läkemedelsrelaterade företag med Forest Laboratories i spetsen medan Livsmedelssektorn tillhörde förlorarna efter Krogers rapport.

Vid stängningsdags var Dow Jones oförändrad på 10.318. S&P 500 klättrade 0,2 procent medan Nasdaq noterades 0,3 procent högre.

Omsättningen på New York Stock Exchange var 1.202 miljoner aktier och motsvarande siffra på Nasdaq var 1.492 miljoner.

Forest Laboratories steg 4,9 procent i ett lättnadsrally efter att en rådgivande kommission till FDA avslutat sin studie av antidepresiva medels effekter på barn.

Ett annat läkemedelsbolag att stiga var Schering-Plough som klättrade 1,9 procent.

En av tisdagens vinnare var McDonalds som steg med 1,6 procent efter att bolaget meddelat att man höjer sin årliga utdelning från 40 till 55 cent per aktie.

Livsmedelsbolaget Kroger backade 4,3 procent efter att ha presenterat en rapport för sitt andra kvartal. Högre råvarupriser låg bakom ett resultattapp på 25 procent jämfört med samma period förra året.

LSI Logic, som tillverkar halvledare för DVD-spelare, backade 9,5 procent efter det att bolaget sänkt sin resultatprognos för det tredje kvartalet.

Läkemedelsbolagen steg 0,4 procent medan skogssektorn klättrade 0,3 procent, enligt S&P 500 branschindex.

Ericsson noterades 29 öre högre jämfört med stängningskursen i Stockholm.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen noterades till 4,13 procent, vilket var 1 punkt lägre jämfört med måndagens stängningsnotering.


Klicka här för svenska aktier i New York


Innehåll från Guide GlovesAnnons

“Handskprofessorn” som skyddar personalen – och budgeten

I mångas ögon har arbetshandskar en uppgift – att skydda händerna från skador. Eric Vallery, innovationschef på Guide Gloves, menar att rätt handskar även påverkar produktivitet såväl som sjukfrånvaro och därmed sista raden på företagets resultaträkning.

En arbetsskada kostar mycket. Framför allt kan det vara en personlig tragedi för den anställda, som utöver sjukskrivning med inkomstbortfall dessutom kan dra på sig långdragna, till och med livslånga, men. Eric Vallery, innovationschef på Guide Gloves, kallas skämtsamt för ”handskprofessorn” av kollegor och kunder och kan det mesta som är värt att veta om händer och hur de används. För honom är det en självklarhet att personalen förses med handskar som skyddar mot riskerna som finns i arbetet.

Men det finns fler anledningar till att en finanschef eller till och med en vd bör intressera sig lika mycket som skyddsombudet för valet av handskar. Handskar utvecklade specifikt för företagets omständigheter säkerställer även optimal produktivitet och kvalitet på slutprodukter, menar Eric Vallery.

– En arbetshandske ska inte bara ge gott skydd, om den inte är tillräckligt smidig kan det leda till produktivitetstapp på flera procent, eller ännu värre att medarbetare slarvar med säkerheten och utför moment med fel handskar, eller utan några handskar alls. En säker handske som begränsar medarbetaren kan ironiskt nog, utöver produktivitetsbortfall även leda till fler skador, säger Eric Vallery.

För den som arbetar inom produktion är händerna det allra viktigaste verktyget. Därför är det viktigt att de handskar som används på en arbetsplats är anpassade efter de specifika moment som ska utföras just där. Eric Vallery och hans kollegor är ofta ute på besök hos sina kunder för att utveckla handskarna tillsammans med dem.

– Alla arbetsplatser har sina egna utmaningar och förutsättningar. Som innovationsledare behöver vi på Guide känna kunden bättre än någon annan. Innovation handlar inte bara om att vara banbrytande utan innovationen måste också fylla ett verkligt värde och förbättra för kunden.

Med över 30 år i branschen har Guide Gloves en lång erfarenhet av att hjälpa människor att skydda sina händer och använda dem på bästa sätt. Men den långa erfarenheten gör inte att man endast håller fast vid gamla beprövade metoder eller kör i samma hjulspår. Eric Vallery menar att produktutvecklingsteamet på Guide Gloves ständigt arbetar för att utveckla nya lösningar för sina kunder.

– Vi strävar alltid efter att vara den mest effektiva, hållbara och innovativa tillverkaren av professionella arbetshandskar. Vi arbetar ständigt med nya metoder och material för att förbättra användarens säkerhet och prestationsförmåga, och använder oss av teknologi och innovation för att utveckla hållbara lösningar för att möta dagens och morgondagens behov.

Läs mer om hur Guide Gloves arbetar med innovation, eller boka in oss på besök där vi ser över era behov. 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Guide Gloves och ej en artikel av Dagens industri

Fler attacker mot Truecaller – ska ha ändrat på söksidan

Truecaller har ännu inte bemött onsdagens utsagor från blankarfirman Viceroy Research. Nummerpresentatörstjänsten verkar dock ha ändrat på sin inloggningssida för indiska användare, bolagets största marknad, något Viceroy uppmärksammar i en ny publikation på torsdagen.

Foto:Pressbild.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera