1515

Telekom förlorare i Europa

Börserna runt om i Europa backade under tisdagen. Drivande i nedgången var telekomoperatörer som Vodafone och teknologibolag som ASML efter en nedgradering av från Citigroup.

Klockan 17.55 var Dow Jones Euro Stoxx 50 ned 0,4 procent medan Bloomberg European 500 noterades 0,3 procent lägre.

"Det finns risk för att telekom och teknikbolagens vinsttillväxt kan komma att mattas mer än förväntat. Jag förväntar mig att få se analytikerna sänka sina prognoser för nästa år", säger Rene Clerix, aktiechef vid Dexia Asset Management, till Bloomberg News.

Till de största förlorarna hörde telekombranschen med operatörerna i spetsen. Danska TDC backade 3,9 procent efter budet på Song Networks. Premien på Song Networks anses vara för hög av analytiker.

Vodafone föll med 3,0 medan MM02 handlades oförändrad efter det att Citigroup sänkt sin rekommendation från behåll till sälj. Citigroup befarar att lönsamheten vid de båda bolagen kommer att pressas i takt med att de kämpar om att vinna, eller åtminstone behålla kunder.

Inom sektorn tappade även Deutsche Telekom och Teliasonera med 0,8 respektive 0,4 procent.

Bland telekomtillverkarna sjönk Ericsson med 1,4 procent och Marconi med 1,9 procent medan Nokia tappade 0,9 procent.

Bland teknologiföretagen backade Infineon med 0,9 procent efter statistik som visade att tillväxten av halvledarförsäljningen i Tyskland mattades i augusti.

ASML, Europas största tillverkare av halvledarutrustning sjönk med 0,6 procent. Finanshuset Smith Barney sänkte under tisdagen sin rekommendation för bolaget från tidigare köp till behåll då banken räknar med en lägre tillväxt framöver för den globala chipindustrin.

I motsatt riktning gick Deutsche Bank, som steg med 2,2 procent. Spekulationer om personalförändringar inom banken bidrog till uppgången, skriver Bloomberg News.

Frankfurts Daxindex sjönk med 0,1 procent medan Londons FTSE 100 index tappade 0,3 procent. I Frankrike sjönk CAC 40 index med 0,5 procent. Ett företag som bidrog till nedgången var byggmaterialbolaget Lafarge backade 2,4 procent i Paris efter att ha tonat ned analytikernas förväntningar för i år.

Renault backade 1,6 procent på spekulationer om att franska staten ska minska sitt innehav i respektive bolag, vilket även tyngde Air France 2,7 procent.

"Det är möjligt att regeringen förbereder sig för att sälja aktier i Air France och Renault", säger Eric Hassid, mäklare vid International Capital Bourse, till Bloomberg News.

I Norden var det övervägande nedåt med undantag för norska OBX i Oslo som gick mot strömmen och steg med 0,4 procent. Bland vinnarna fanns Frontline som stärktes 1,9 procent.

Köpenhamnsbörsens KFX tappade 0,5 procent medan Helsingfors HEX Generalindex gick ned med 0,3 procent.Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?