1515

Astra Zeneca föll på börsen inför Exantabesked

Stockholmsbörsen inledde fredagen med överlag små indexrörelser för att sedan leta sig något uppåt i eftermiddagshandeln.

Ericsson gynnades av att stora delar av tekniksektor på Wall Street avancerade såväl på torsdagen som under den inledande USA-handeln på fredagen. Astra Zeneca var dock under fortsatt press inför det viktiga Exantabeskedet från FDA.

OMX steg 0,6 procent till 691,9 och omsättningen uppgick till 10,5 miljarder kronor.

Astrazeneca fortsatte ned med 2:50 till 334:50 kronor. Intresset för aktien var stort inför beskedet från FDA:s rådgivande kommitté kring Exanta. När frågorna kring mötet offentliggjordes på torsdagen föll Astrazenecaaktien med 15:50 kronor. Kommitténs möte inleddes under eftermiddagen och ett besked väntas under fredagskvällen. Volatiliteten var stor och aktien handlades mellan 327 och 335 kronor.

Nokias höjda vinst- och försäljningsprognoser på torsdagen fick flera analyshus att uppdatera sina rekommendationer för aktien. Nyhetsflödet bjöd på såväl sänkningar som höjningar.

"Det är svårt att sia om huruvida nuvarande nivå är en bra kurs på aktien när framförhållningen verkar vara väldigt kort. Det var inte länge sedan de vinstvarnade", sade en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

Nokia tappade 50 öre till 101 kronor.

Samtidigt steg Ericsson med 60 öre till 20:40 kronor. Sent på torsdagen upprepade Ericssons VD Carl-Henric Svanberg att rörelsemarginalen uthålligt kan ligga kring high-teens.

ABB gick upp 90 öre till 44:60 kronor sedan Lehman uppgraderat aktien till övervikt. Riktkursen höjdes med 23 procent till cirka 58 kronor.

Även Atlas Copco gynnades av en analys, där UBS höjer riktkursen för aktien med 7,1 procent till 300 kronor. Atlas Copco handlades upp 3:50 till 273 kronor.

Merrill Lynch har däremot sänkt rekommendationen för Skandia till neutral från köp. Skandiaaktien noterades 10 öre ned till 26:90 kronor.

Sandvik var den tredje mest omsatta aktien och steg med 1 krona till 254. Amerikanska Kennametal uppgav på en investerarkonferens tidigare i veckan att man dragit fördel av att Sandvik ägnat tid till att integrera förvärvet Valenite och totalt sett tagit marknadsandelar inom Tooling i USA.

Styrkan inom byggsektorn höll i sig. Skanska B steg 1:50 kronor till 73:75 och NCC B noterades 50 öre högre till 79 kronor. Såväl Skanska som NCC har klättrat med ungefär 16 procent den senaste månaden.

Clas Ohlson lämnade rapport för sitt första kvartal och vinsten överträffade analytikernas snittestimat. Bolagets försäljningsutveckling i augusti kom dock in något under förväntningarna.

"Augusti inleddes svagt på grund av vackert väder medan de två sista veckorna i månaden blev väldigt bra. Det är en väldigt bra tillväxt i hela vårt sortiment och vi är fulla av tillförsikt inför framtiden", sade Clas Ohlsons koncerncontroller Jan Skarner till Direkt.

Clas Ohlson steg med 4:50 till 202 kronor.

Eniro steg 1 krona till 61:25 och aktien låg högt upp i omsättningslistan med Salomon Brothers och Alfred Berg som stora aktörer.

Saab backade initialt men stängde på oförändrade 106 kronor. BAE Systems VD Mike Turner meddelade på en presskonferens att bolaget räknar med färre exportmöjligheter för stridsplanet Gripen jämfört med vad Saab själva gör.

RNB:s försäljning under augusti ökade med 4,4 procent i jämförbara butiker. Det är en nedgång jämfört med i juli då försäljningen ökade med 26,7 procent. RNB-aktien gick ned 30 öre till 39 kronor.Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?