1515
Annons

Muntert på Asiens börser

De asiatiska börserna steg under onsdagens handel på optimism om att ökade företagsvinster kommer att ge stöd till fortsatta uppgångar i aktiekurserna.


I Tokyo steg Nikkei 225 med 0,4 procent till 11.127 och Topix stärktes 0,5 procent.

En vinnare i Tokyo var teknikföretaget Softbank som steg 3,8 procent. Morgan Stanely har höjt riktkursen för aktien med motiveringen att bolagets sänkta fastnätstaxor tillsammans med förvärvet av Japan Telecom kommer att ge stöd för tillväxten.

"Softbanks ansträngningar för att få fler kunder, har fått investerare att placera i aktien igen. Investerare köper också telekombolagaktier på optimism om vinsttillväxt och för att aktierna är lågt värderade", säger Hiroshi Mizutani, förvaltare vid Asahi Life Asset Management, till Bloomberg News.

Softbank sade tidigare i veckan att bolaget kommer att erbjuda en fastnätstjänst från december med en månadsavgift som ligger 1:82 dollar lägre än Nippon Telegraph & Telephones avgift.

NTT kan också komma att sänka sina avgifter, uppgav en talesman för bolaget på tisdagen. NTT vände ned med 0,6 procent. Morgan Stanley har sänkt riktkursen för aktien. Samtidigt steg NTT Docomo, som ingår i NTT, med 1,0 procent.

Bilförsäljningsiffror visade att Toyota och Honda visade den bästa ökningen i augusti i Japan. Toyotas försäljning ökade med 6,7 procent till 106.223 enheter, och Hondas försäljning steg med 21 procent till 36.841 bilar. Toyota steg 0,9 procent medan Honda backade 0,4 procent.

Credit Suisse First Boston har sänkt sina rekommendationer för Kyocera och Rohm sedan investmentbanken sänkt sina utsikter för japanska tillverkare av elektroniska komponenter. Kyocera och Rohm sjönk 0,5 respektive 0,2 procent.

Kookmin Bank steg samtidigt 2,6 procent sedan bolagets VD sagt i sitt månatliga tal till bankens anställda att vinsten det andra halvåret väntas bli högre än första halvårets.

I Hongkong noterades Hang Seng index 1,4 procent högre vid lunchuppehållet. Sydkoreanska Kospi 100 steg 1,7 procent.

Taiex var upp 1,6 procent. Evergreen Marine, som är Asiens störst containerfraktföretag, steg 6,8 procent sedan bolaget redovisat en vinst för det andra kvartalet som var högre än analytikernas förväntningar.

STI-index i Singapore steg 0,6 procent.


Viceroys grundare: SBB ska rasa ytterligare 50 procent

SBB har i år rasat på börsen och handlas nu i det intervall på 10-15 kronor som blankarfirman Viceroy Research kommunicerade när de inledde sin attack.

Nu uppdaterar Viceroys grundare Fraser Perring vad han anser att aktien är värd.

Foto:Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera