Annons

MTG vinnare efter rapport

Stockholmsbörsen visade små indexrörelser under tisdagen. Vid stängning noterades OMX 0,1 procent högre på 679,2. Omsättningen uppgick till runt 6,6 miljarder kronor.


"Det är så trögt att det stavas med tre ö:n i dag. Augusti är en säsongsmässigt svag månad vad gäller omsättning och i dag är det också väldigt få rapporter", säger en mäklarchef till Nyhetsbyrån Direkt.

Tisdagens aktiekursrally stod MTG för, sedan bolaget rapporterat en vinst klart över förväntningarna. Resultatet steg till 204 miljoner kronor, mot väntade 153 miljoner kronor, enligt SME Direkts prognossammanställning.

Analytiker lyfter särskilt fram TV3 Skandinaviens försäljningsökning som bättre än förväntat.

"TV3:s försäljningsökning överraskade positivt. Men även fri-tv, inräknat Baltikum, gick bättre än vad jag hade räknat med", säger en analytiker till Direkt.

Aktien stängde 12,0 procent högre på 145 kronor.

"Det fanns en viss oro för att det inte skulle bli så bra siffror från MTG. Man har sålt ut aktien inför rapporten och då krävs det lite rättning i ledet när rapporten inte visar sig vara så dålig", kommenterar mäklarchefen uppgången i aktien.

Andra rapporter togs inte emot lika positivt av marknaden.

Millicom redovisade ett resultat på 36,1 miljoner dollar (189), och aktien gick ned med 13,8 procent till 112 kronor.

"Aktien sjunker på osäkerhet om utvecklingen i Pakistan. Hälften av bolagets försäljning finns i Pakistan och Vietnam", säger en mäklare till Direkt.

Även Maxim kom med sin rapport, som innehöll ett resultat en bra bit under förväntningarna. Förlusten blev 0,41 dollar per aktie att jämföra med förväntningarna på -0,34 dollar per aktie, enligt Thomson Financial. Maxim förbrukade netto 9,8 miljoner dollar av kassan under kvartalet. Aktien sjönk med 4,1 procent till 58,50 kronor.

Inom telekom gick Ericsson ned 0,5 procent till 20,20 kronor. Standard & Poors höjde på tisdagen utsikterna för Ericsson till stabila från negativa. Det var bolagets bättre intäktsnivåer och orderbok som låg till grund för S&P,s höjning.

Nokia, som fått en expansionsorder från Indosat i Indonesien, noterades 0,6 procent upp på 88,25 kronor.

Bland operatörerna stod Tele2 i fortsatt i fokus efter måndagens rapport. Under tisdagen sänkte Lehman Brother sin rekommendation för aktien från equal-weight till underweight. Aktien steg 1,8 procent till 287 kronor.

Telia Sonera backade samtidigt 0,9 procent till 33,30 kronor.

Varumärket 3 som säljer 3G-tjänster i Sverige och Danmark behöver omkring 1 miljon kunder för att generera ett positivt kassaflöde, enligt HI3G Access koncernchef Shlomo Liran. Aktierna i Investor har handlats med en rabatt på omkring 35 procent, främst på grund av oro för riskerna i HI3G. På tisdagen steg emellertid Investor-aktien med 0,3 procent till 76 kronor.

It- och internetkonsulter hade en relativt bra utveckling med en uppgång på 0,6 procent, enligt Affärsvärldens branschindex. Bland vinnarna fanns WM-Data, som steg 2,1 procent till 14,50 kronor.

En annan kursklättrare på tisdagen var Micronic. Aktien steg 3,8 procent till 55 kronor, sedan bolaget tecknat en order på laserritaren Omega 6.600B.

Swedish Match tappade 1,0 procent till 74,25 kronor. Bolaget har fått sänkt rekommendation av Morgan Stanley, till undervikt från tidigare equal-weight. Enligt Morgan Stanley skulle ett avskaffande av EU,s snusförbud innebära en uppsida på ungefär 5 kronor för aktien.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?