Annons

Lägre oljepris fortsätter lyfta Asienbörser

De ledande asiatiska börserna fortsatte upp på tisdagen sedan oljepriset gått ned tre dagar i rad.


"Sjunkande oljepriser bidrar till ökat förtroende för en aktiemarknad som varit full av negativa nyheter. Lägre kostnader för tillverkarna kommer att innebära högre vinster", sa en portföljförvaltare till Bloomberg News.

I Japan steg Nikkei 225 med 0,2 procent till 10.985. Topix steg lika mycket mycket.

UFJ Holdings, som har kommit överens om att gå samman med Mitsubishi Tokyo Financial Group, steg sedan tidningen Yomiuri rapporterat att den mindre konkurrenten Sumitomo Mitsui Financial Group kommer att lägga ett konkurrerande bud under tisdagen.

Kobe Steel, som kommer att öka produktionen av grovplåt med 30 procent per månad, klättrade 0,7 procent.

Öka produktionen kan även Toyota komma att göra för att möta högre efterfrågan. Aktien var upp 1,9 procent. En annan vinnare var Sony, upp 2,4 procent.

På övriga marknader i Asien steg sydkoreanska Kospi till den högsta nivån på över två månader. Halvledaraktier såsom Hynix Semiconductor handlades högre sedan marknadspriset på den vanligaste halvledaren gått upp.

Singapores STI-index var ned 0,4 procent medan Hongkongbörsens Hang Seng steg 0,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?