Annons

Frango raket på börsen

Stockholmsbörsen visade små indexförändringar under tisdagens förmiddagshandel. Även i övriga Europa var tendensen oregelbunden.


Klockan 12.30 hade OMX-index gått ned 0,1 procent till 678,4. Omsättningen uppgick till 5,1 miljarder kronor.

"Det är en ganska trendlös handel, liksom i USA i går. Börsen här har ingen egen vilja utan följer bara efter vad som händer i USA", säger en mäklarchef till Nyhetsbyrån Direkt.

Avsaknaden av viktig statistik kan få kursrörelserna att fortsätta att harva kring nollstrecket.

"Vi har väldigt lite på agendan i dag. I morgon kommer ordersiffror från USA och det kan bli hyfsat intressant. Men det känns som att det är först nästa vecka som det kan hända lite mer, då vi har ISM och sedan jobbsiffror på fredag", fortsätter mäklarchefen.

Ericsson stod för 1,7 miljarder kronor av handeln med Carnegie och Fischer som stora aktörer.

0:30 kronor. var upp 25 öre på 88:75 kronor. Globala mobiltelefontillverkare förlorar inte längre marknadsandelar i Kina till lokala tillverkare, skriver Financial Times på tisdagen.

Tele2 som steg 3:50 till 287 kronor.

Tisdagens största kursrörelse stod Frango för. Aktien satte av som en raket sedan kanadensiska Cognos lagt ett kontantbud värt 391 miljoner kronor. Det motsvarar 85 kronor per B-aktie och 93:50 kronor per A-aktie. B-aktien handlades upp över 61 procent till 84 kronor.

Sandvik, som var tredje högst omsatt, steg 1:50 till 254 kronor, och Atlas Copco steg 1 krona till 264. SKF tappade däremot 1:50 till 274 kronor.

var ovanligt högt omsatt, sedan Carnegie mäklat fyra poster på sammanlagt 2 miljoner aktier före öppning relaterade till optionslösen.

Bland rapporterande bolag fick Bures resultat tummen upp. Moderbolagets nettoresultat steg till 103 miljoner kronor under andra kvartalet från 61,8 miljoner kronor, något som fick aktien att stiga 2,2 procent till 1:39 kronor.

En försämrad omsättning och lägre resultat fick samtidigt Biogaia att tappa 8,6 procent till 14:80 kronor. Bolagets prognos om ett positivt resultat under slutet av året står dock fast.

, som ägs av Lehman Brothers och Ratos, väntas sälja fastigheter för 4 miljarder kronor till det danska fastighetsbolaget Keops, erfar tidningen Börsen. Ratos backade, trots det, med 50 öre till 121 kronor.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?