Annons

Fortsatt uppåt på Asienbörser

Börserna i Asien steg igen på tisdagen med stöd från fortsatta uppgångar på Wall Street och ett allmänt positivare börsklimat i regionen.I Tokyo steg Nikkei 225 index 0,7 procent till 11.522 medan det bredare Topix-index stängde 0,5 procent högre.

Mobiltelefonbolag som Kyocera och NEC gick starkt. Merrill Lynch har höjt sin prognos för den totala mobiltelefonmarknaden i år med 5,2 procent, med hänvisning till att nya modeller kommer att locka konsumenter.

"Efterfrågan på mobiltelefoner ser stark ut. Utbytescykeln kommer att skapa efterfrågan för dessa bolag under ett till två år", sade Hideo Ueki på UBS i Tokyo till Bloomberg News.

En annan sektor som utmärkte sig var olje- och energisektorn. Nippon Oil har fått en order på att raffinera råolja för Petrochina, vilket väckte hopp om att det i framtiden kommer att komma fler stororder från Kina.

"Det finns brist på raffineringskapacitet i Kina på grund av den höga efterfrågan och det kan innebära att vi kan få se fler raffinaderier som Nippon Oil bli kontaktade av kinesiska bolag", sade Makoto Sakuma vid Asahi Life Asset Management.

Nippon Oil klättrade 4,6 procent och nådde under dagen sin högsta nivå på två år.

Mot strömmen gick Japan Tobacco, ned 1,3 procent. Den japanska regeringen slutförde sin aktieförsäljning i Japan Tobacco till rabatt. Totalt uppgick utförsäljningen till 244 miljarder yen.

Bland övriga stora aktier steg Tokyu Department Stores hela 10,1 procent och NGK Insulato var upp 6,8 procent. Den senare fick stöd av en köprekommendation från Deutsche Bank.

Vid lunchuppehållet i Hongkong var Hang Seng upp 1,1 procent. Detaljhandelsförsäljningen i april blev bättre än väntat, vilket bidrog till uppgångarna.

HSBC:s momentum fortsatte och aktien var upp 0,8 procent på 119:50.

"HSBC fortsätter att vara favoriten hos vissa institutioner och går bra på spekulationer om att banken kommer att slutföra flera uppköpsaffärer inom närmaste tiden. HSBC kanske kan testa 125 dollar-nivån snart och det skulle få HSI upp till 13.000 punkter", sade Francis Lun på Fulbright Securities, enligt AFX News.

Det ryktas om att PCCW och Hutchison Whampoa förhandlar om ett distributionsavtal kring Hutchisons 3G-telefoner, enligt mäklare. Hutchison steg 1,9 procent.

Taiwanbörsen avancerade också, med Taiex upp 0,9 procent. Exportsiffrorna för maj var bättre än väntat, bland annat då elektroniktillverkare säljer allt fler komponenter till Kina. Taiwan Semiconductor steg 2,7 procent.

Sydkorea hängde inte riktigt med i den allmänna börsuppgången och Kospi 100 var oförändrad till marginellt lägre. Sam Yang Heavy och Korea Automotive tyngde.

I Malaysia steg Digi.com efter Telenor deklarerat sin avsikt att behålla sin andel i bolaget.

"Telenors uttalande om att kvarstå som majoritetsägare stödjer investerarnas syn på Digi.com som ett välskött bolag, och därav intresset", sade mäklare, enligt AFX News.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?