Annons

Kortvarig glädje på Wall Street

Måndagens handel på börserna i New York pendlade mellan glädje över maktöverlämnandet i Irak samt lägre oljepriser och oro över sämre försäljningssiffror under juni för General Motors samt inför onsdagens Fed-möte."Investerarna inväntar Fed-mötet och väntar tre, fyra dagar för att vara säker på att Irak kan stå lite säkrare på egna ben", sade Chris Tucker, aktiehandelschef på HSBC Securites, i New York till Bloomberg News.

Dow Jones Industrial Average stängde ner 0,1 procent till 10.357. S&P 500 noterades också 0,1 procent lägre samtidigt som Nasdaq Composite var ner 0,3 procent.

Omsättningen på New York Stock Exchange uppgick till 1.355 miljoner aktier. Motsvarande siffra för Nasdaq Composite var 1.606 miljoner aktier.

Den största förloraren på Dow Jones var General Motors som sjönk 2,4 procent efter att bolaget sagt att juni-försäljningen var lägre än bolagets prognos på grund av att efterfrågan sjunkit sedan maj.

Bland Dow Jones övriga förlorare fanns Boeing och Alcoa som sjönk 2,1 respektive 1,9 procent.

Både Novell och Goodyear föll på planer om nya konvertibellån på 450 respektive 200 miljoner dollar. Bolagen föll 8,4 respektive 6,0 procent.

Wal-Mart rörde sig mindre, ned 0,1 procent, efter att bolaget sänkte sin prognos för juniförsäljningen till en ökning med 2-4 procent från tidigare prognos 4-6 procent.

Watson Pharmaceuticals var största förloraren på S&P 500 med ett fall på 14,9 procent efter att ha sänkt sin prognos för det andra kvartalet.

Vinnare på S&P 500 var stålbolaget Allegheny, upp 11,7 procent efter att bolaget väntar sig vinst i andra kvartalet. Bolaget har inte visat vinst på två år.

Tobakssektorn var vinnare bland S&P:s branschindex med en uppgång på 3,4 procent. Altria Group noterades 3,8 procent högre efter ett beslut att tobaksindustrin har rätt till en förhandsöverklagan mot en stämning på 280 miljarder dollar från amerikanska staten.

SBC Communications var tvåa på Dow Jones vinnarlista med en uppgång på 1,5 procent. Det efter att bolaget kommit överens med facket om ett fem-årigt avtal.

Läkemedelssektorn och skogssektorn noterades 0,3 respektive 0,4 procent högre, enligt S&P branschindex.

Ericsson noterades 22 öre lägre jämfört med stängningen i Stockholm.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen noterades till 4,75 procent, vilket var 97 punkter högre än fredagens slutnotering.Klicka här för svenska aktier i New York


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?