Annons

Sömning avslutning på börsveckan

Stockholmsbörsen avslutade fredagen med att hämta igen en del av den nedgång som varade under större delen av fredagen.

Såväl räntor som oljepris backade tillbaka och kunde inte lägga sordi på marknaden.

"Det mesta är redan inprisat och det ska till rejäla nyheter om oljepriset ska orka lyfta ytterligare", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

Vid stängningsdags hade OMX-index gått ned med 0,3 procent till 681. Omsättningen uppgick till numera "normala" 8,6 miljarder kronor.

På fredagens agenda stod Skistar som kom med rapport. Bolagets resultat för det brutna räkenskapsårets första nio månader var ungefär i linje med samma period förra året. Säsongsavslutningen blev svag efter att våren kommit tidigt och en allmänt mild väderlek. Aktien gick ned med 3 kronor till 88 kronor.

Ericsson i spetsen, men hämtade sig i slutet av handeln. Siemens uppgav under fredagen att man sänker priset på utvalda modeller som svar på Nokias tidigare prissänkningar. Nokia steg med 50 öre till 107 kronor. Ericsson var svagare och slutade på 20:60 kronor, en nedgång på 50 öre.

håller sig så pass bra kan delvis bero på att det är lösen under fredagen", säger en mäklare till Direkt.

tre och Telia Sonera gens nedgång. Tele2 gick upp med 1 krona till 328:50 kronor.

"Operatörerna ser starka ut både på kort och lång sikt, särskilt Tele2", säger en annan mäklare till Direkt.

Karo Bio fanns till en början bland vinnarna och handlades som högst på 21 kronor efter att ha presenterat en avtalsförlängning med samarbetspartnern Wyeth Pharmaceuticals. Aktien gick dock tillbaka under dagen och slutade ned 10 öre på 18:90 kronor.

"Aktien kunde ha fått lite mer "credit" för det här, men det är väl risken för nyemission som tynger", säger en analytiker till Direkt.

Oxigene gick däremot upp med 2,5 procent till 50 kronor.

SCA tappade 2:50 kronor till 284:50 kronor. Det går trögt för bolaget att få igenom sina prishöjningar på bland annat mjukpapper och wellpapp, säger bolagets informationschef till Direkt.

Swedish Match VD Sven Hindrikes upprepar i en intervju med Direkt, sin tidigare bedömning om snusmarginaler för helåret 2004, vilket innebär en rörelsemarginal på 46 procent. Aktien slutade oförändrad

Bank har slutfört en emission av förlagslån på totalt 450 miljoner euro. Emissionen kommer som tidigare meddelats att användas till att finansiera förvärvet av danska FIH. Kaupthing gick med 1:50 kronor till 43:50 kronor

Lundin Petroleum fortsatte upp på högre oljepris och steg med 0,5 procent till 42:90 kronor.

Novestra ser en en kraftig försäljningstillväxt bland sina onoterade bolag första halvåret jämfört med föregående år. Aktien gick upp med 0,7 procent till 14:20 kronor.

Christer Ericsson har ökat sitt innehav i Cybercom till 10,0 procent av bolaget kapital och röster. Aktien tappade trots detta med 3,9 procent till 26:90 kronor.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

- Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå klienter genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

- Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

- Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta om Howden M&A

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?