1515
Annons

Nokia lanserar 11 spel till N-gage

Nokia presenterar elva nya spel till sin spelkonsoll N-gage vid mässan E3 2004.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från IGAnnons

Bitcoin utmanar finanssystemet

Richard Paulsen, marknadskommentator för IG.
Richard Paulsen, marknadskommentator för IG.

Tretton år har gått sedan det första bitcoin-blocket skapades, även känt som genesis-blocket. Sedan dess har bitcoin gått från att vara ett nischat område som en smal skara människor brydde sig om, till att vara ett investeringsobjekt som används av seriösa finansinstitut.

Ända sedan 2014 har Richard Paulsen, marknadskommentator för IG, följt bitcoin på kryptomarknaden. I samma veva var han även med och startade Kryptografen, en av Norges första podcasts om kryptovalutor. Utöver sin investeringsverksamhet har han dessutom samlat på sig en hel del lärdomar om krypto, information han sedan spridit vidare till andra via IGs veckorapport i Norge. 

– Mycket har hänt under dessa år. Sedan bitcoin kom har valutan överlevt tre stora så kallade drawdowns; värdet har flera gånger stigit från ett fall på över 80 procent. Dessutom har bitcoin haft en stark långsiktig utveckling jämfört med den amerikanska dollarn. När jag började handla med bitcoin var ett mynt värt strax över hundra dollar. Idag är det värt över 40 000 dollar, säger Richard Paulsen.

Läs mer om kryptovalutor här

En uppstickare på finansmarknaden 

Bitcoin utvecklades som en reaktion under finanskrisen 2008 när förtroendet för det finansiella systemet försämrades. Maxantalet bitcoins som får mineas är 21 miljoner, och det förväntas att det sista myntet kommer att produceras runt 2040. Att det finns ett tak för hur många bitcoins som får tillverkas gör valutan mindre sårbar för inflation. Dessutom har bitcoin högre säkerhet än traditionella valutor, menar Richard Paulsen som förklarar:

– Blockkedjetekniken gör att all information är tillgänglig för alla. Säljare och köpare kan vara anonyma, men värdet på transaktionen kan spåras och vi kan på så sätt få information om att hela summan kommer fram utan att stölder förekommer i processen.

Dramatisk tillväxt

De senaste fem åren har kryptomarknadens totala börsvärde vuxit drastiskt, från under 100 miljoner dollar till mer än 2000 miljarder. Kryptomarknaden innebär många möjligheter, som enklare gränsöverskridande överföringar och tillgång till en ny typ av sparprodukt. Med striktare regelverk kommer även fler aktörer, som banker och fonder, att kunna börja handla med kryptovalutor på allvar.

Öppna ett tradingkonto hos IG här

– Under den senaste tiden har vi varit med om en stor korrigering på kryptomarknaden till följd av allmän oro i världen. En bitcoin är nu värd runt 24 000 dollar, jämfört med för två år sedan då valutan nådde botten på 4000 dollar. Marknaden är volatil, avsevärt mer än hos traditionella valutor, hittills har bitcoin tagit två steg framåt och ett tillbaka, säger Richard Paulsen.

Om du är intresserad av att spekulera på kryptovalutor erbjuder IG turbowarranter på bitcoin och ether och tradingen sker tryggt och säkert via ditt IG konto.

Om IG
IG är en global tradingmäklare som varit i framkant med att skapa innovation på finansmarknaden sedan 1974. IG erbjuder handel av hävstångsprodukter på en rad olika marknader så som valuta, index, aktier och råvaror. Turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital. Förluster kan ske extremt snabbt.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med IG och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?