1515
Annons

Revansch för försäkringsbolagen

I Europa var det positiva tendenser bland börserna under torsdagens förmiddagshandel.
Ett antal rapporter kom in över förväntan vilket gav energi till börsen.Klockan 11.50 hade DJ Stoxx stigit 0,5 procent och Bloomberg European noterades 0,7 procent högre.

Försäkringsbolagen steg med stöd från brittiska Royal & Suns rapport som kom in i det övre spannet av analytikernas förväntningar. Sektorn sjönk kraftigt under onsdagen orsakad av att holländska Aegons resultat inte levt upp till förväntningarna. Royal & Sun steg 8,1 procent, Skandia och franska Axa ökade 2,9 procent medan Aegon följde med upp med 1,1 procent. Sektorn som helhet steg 1,4 procent, inom Bloomberg European 500.

It-konsulter och hård- och mjukvarusektorn var ledande index bland Bloomberg European 500 med uppgångar på 1,4 procent.

Den franska IT-konsulten Cap Gemini och brittiska Logicacmg steg 3,1 procent respektive 1,6 procent.

Halvledarbolagen ARM, Infineon och Asml steg 3,4, 3,1 respektive 2,6 procent.

I Frankfurt gick tyska DAX-index upp som helhet med 1,1 procent.

Stöd kom från bland andra Siemens som steg 0,7 procent.

Deutsche Telekom tyngde dock och var ner 0,8 procent efter att ha rapporterat ett vinstfall på 80 procent i första kvartalet. Resultatet var 169 miljoner euro, jämfört med förväntningar på 300 miljoner.

Lastbilstillverkaren MAN steg 1,8 procent efter ett kvartalsresultat över förväntan. Bolaget spår även en ökad försäljning och resultat för helåret.

Resebolaget Tui hade en uppgång på 2,4 procent efter att ha rapporterat att sommarbokningarna har stigit 3,3 procent.

Med upp följde även Lufthansa som steg 3,1 procent.

Flygbolagen generellt återhämtade sig runt om i Europa. Air France och British Airways steg 3,6 procent respektive 1,8 procent.

Londonbörsens FTSE 100 index steg 0,7 procent medan

Parisbörsens CAC 40 steg 1,1 procent.

Societe General steg 2,8 procent. Bankens resultat under första kvartalet steg till 801 miljoner euro vilket var över Bloombergs analytikersammanställda förväntan på 688 miljoner euro.

Bland de nordiska börserna var utvecklingen dock blandad. Oslos OBX-index steg 1,4 procent med främsta stöd av Norsk Hydros och Statoils uppgångar på 2,4 respektive 2,1 procent.

Köpenhamnsbörsens KBX index steg 0,9 procent medan i Helsingfors noterades Hex Generalindex 0,1 procent lägre tyngt främst av Nokia, ned 0,6 procent men även av bland andra Outokumpu och Stora Enso som sjönk 0,8 respektive 0,9 procent.

Innehåll från AccountorAnnons

Planering minskar fastighetsägares administration

Fastigheter med många bolag i koncern har ofta kapacitetsutmaningar på våren. Kompetenskraven för att hantera ränteavdragsbegränsningar eller skatteoptimera fastigheterna är höga. Har du haft det tufft i vår, börja planera hösten redan nu.

Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor där hon hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet, har följande tips för din planering.

– Se över kompetensbehovet för administrationen under året. Utöver det vanliga ekonomiarbetet, planeras förvärv, omstruktureringar eller fusioner? Kartlägg företagets tillgängliga resurser och kompetens. Komplettera dina resurser med experthjälp vid tillfälligt svårare transaktioner. Se över dina ekonomiska flöden. Automatisera de ekonomiska flödena. Säkerställ att företaget gör rätt gällande hanteringen av moms och ränteavdragsbegränsningar, skatteoptimeringen av fastigheterna eller Inkomstskattprocessen. Här kan fastighetsbolaget och koncernen spara mycket pengar, så är du osäker kan det vara kostnadseffektivt att ta hjälp. 

Rätt kompetens för alla tillfällen är en utmaning för många

– Att ha en egen momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist går oftast inte att motivera för ett fastighetsbolag. Men vi har det på Accountor. Jag och mina kollegor gör endast detta för olika fastighetsbolag, vi är därmed spetsigare i vår kunskap än personer som är allmänkunniga inom ekonomi. Det är vårt jobb att alltid vara uppdaterade på alla nya regler inom t ex momsområdet och se till att våra kunder använder reglerna på det för dem mest förmånliga sättet, säger Anna. 

Accountor försöker ständigt förändra processerna till det bättre och ligger i framkant gällande automatisering av flöden. De ser till så man arbetar effektivt med sin ekonomi. 

– Många företag tycker att de har en effektiv process och är ganska digitala. Men jag har sett att vi ofta kan göra stor skillnad genom att göra ytterligare effektiviseringar. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de effektivaste processerna och de bästa systemen. När vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt en liknande position som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som haft det svårt att hinna med årshanteringen på våren vill jag avsluta med att säga: Oavsett om det är för ett specifikt tillfälle, eller en större del av arbetet, lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan du ägna er åt annat. 

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Om Accountor:
Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor har specialistkompetens inom fastighetsekonomi och hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare processer.

Läs mer om Accountors tjänster här. 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?