1515
Annons

Digital Illussions ska bibehålla vinstmarginal

Digital Illusions räknar med att kunna bibehålla en god vinstmarginal för helåret 2004. Under första kvartalet uppgick vinstmarginalen till 39 procent.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från Nordiska ministerrådetAnnons

Framtidens bygge ska ge friskare klimat

Byggbranschen jobbar hårt för att blir mer hållbar, men det finns en hel del kvar att göra om de nordiska länderna ska nå sina ambitiösa klimatmål. De spektakulära kaktustornen i Köpenhamn marknadsför sig som ett exempel på framtidens bygge.
Byggbranschen jobbar hårt för att blir mer hållbar, men det finns en hel del kvar att göra om de nordiska länderna ska nå sina ambitiösa klimatmål. De spektakulära kaktustornen i Köpenhamn marknadsför sig som ett exempel på framtidens bygge.Foto:Matts Lindqvist/Norden.org

Byggbranschen står för cirka 40 procent av de globala koldioxidutsläppen, en siffra som ska ner väsentligt. Nu söker ett nordiskt projekt lösningar för hur det ska ske.

Framtidens bostäder och byggnader ska vara betydligt mer hållbara än dagens. Frågan är bara vad som krävs för att få ner utsläppen. Vilka material ska användas och vilken roll spelar arkitekturen?

– Att få bukt med utsläppen från byggbranschen är en ödesfråga för klimatet. Vi har mycket att vinna här. Det handlar om hela livscykeln, från planering till utförande till rivning. Dessutom måste man självfallet också planera för låga utsläpp från själva boendet och användningen av byggnaden, säger Anders Vestergaard Jensen, seniorrådgivare inom miljö och klimat på Nordiska ministerrådet.

Det är här projektet ”Nordic sustainable and competitive construction” kommer in i bilden. Projektet, som finansieras av ministerrådet, har som mål att Norden ska bli ledande region inom hållbart och konkurrenskraftigt byggande.

Läs mer om hållbart byggande och projektet Nordic Sustainable Construction här 

Hur ska det lyckas?

– Den goda nyheten är att det faktiskt redan nu görs en hel del, men det går att göra mer och snabbare. Det gäller bara att få alla aktörer att samarbeta för att nå synergier och innovation. Vår uppgift är att engagera alla aktörer inom byggbranschen för att få dem att tänka i ett helhetsperspektiv och samverka mot samma mål - kraftigt minskade utsläpp, säger Dorte Bo Bojesen, vd för Form/Design Center i Malmö.

Till projektets målgrupp hör bland annat nordiska lagstiftare, offentliga och privata aktörer, arkitekter, ingenjörer, byggherrar och entreprenörer. 

Med i Almedalen

Projektet jobbar för ökad harmonisering av lagstiftningen i Norden, ta fram riktlinjer för ”best practice” inom byggbranschen och se över industriella strukturer för att hitta bättre lösningar. 

Tanken är också att projektet ska bidra till att nå målen i Nordiska ministerrådets vision att Norden ska vara världens mest hållbara region 2030.

I sommar turnerar projektet på de nordiska demokratifestivalerna, den 4 juli i Almedalen. Klockan 10.10.45 blir det debatt i Nordens tält vid Wisby strand under rubriken ”Klimatboven blir grön - byggbranschens roll och ansvar för att minska sina utsläpp”.

Program i Nordens tält:

3 juli

17-17.45 Grön energi till alla – hur ska Norden lösa gröna omställningen? 

4 juli

10-10.45 Klimatboven blir grön - byggbranschens ansvar för att minska sina utsläpp.
11-11.45 Hållbar mat i tider av kris – går det?
15-15.45 Flyktingvågen från Ukraina - vad har vi lärt av 2015?
16-16.45 Nordic Crime – hur stoppa gängkriminalitet över nordiska landsgränserna? (Arr. Nordiska rådet)
17-17.45 Norden i Nato – vad innebär det för nordiska försvarssamarbetet? (Arr. Nordiska rådet)

Norden i Almedalen, här får du veta mer om våra debatter

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nordiska ministerrådet och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?