Annons

Ericsson lyfter index

Stockholmsbörsen stiger försiktigt i eftermiddagshandeln. Tungviktaren Ericsson har rejäl skjuts uppåt.


Stockholmsbörsens Saxindex har stigit drygt 0,4 procent under dagen, vilket ger en uppgång på över 10 procent sedan årsskiftet.

Till dagens vinnare hör Ericsson, med en uppgång på 3,4 procent till 21,20 kronor. Branschkollegan Nokia klättrar 1,23 procent till 164,50 kronor.

En färsk sammanställning från amerikanska IMS Health visar att läkemedelsjätten Astra Zenecas magsårsmedicin Nexium var det sjunde mest sålda läkemedlet i USA i fjol. Aktien sjunker 1,4 procent till 349 kronor.

Storbankernas positiva tendens från i går är som bortblåst efter Nordeas rapport som presenterades i förmiddags. Bankens vinst ökade visserligen under fjolåret, men en försvagning av räntenettot gjorde marknaden besviken. Nordea backar 1,9 procent till 51 kronor.

Teleoperatören Telia Sonera stiger 0,86 procent till 35 kronor på nyheten att bolaget får ansvaret Föreningssparbankens kommunikationsplattform. Avtalet löper i tre år.

Telle- och dataoperatören Song Networks stiger knappt 5 procent till 74 kronor efter en överraskande stark rapport. Stiger gör också vårdbolaget Capio, efter nyheten att bolaget ligger bra till i slutförhandlingar om tio specialistsjukhus i Storbritannien. Aktien handlas upp 0,7 procent till 69,50 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?