1515

Rally på Wall Street

New York-börserna inledde december månad med ett börsrally där både ett lägre oljepris och positiv statistik gav skjuts.

"Råoljan är en positiv faktor för ekonomin. Den ekonomiska statistiken fortsätter att vara ganska positiv och det är början på en ny månad. Folk har förväntningarna att december kommer att vara en bra månad för aktier", sade Frank Gannon, vid AIG Sunamerica Asset Management, till Bloomberg News.

Vid stängning noterades Dow Jones Industrial Average 1,6 procent högre på 10.590. S&P 500 noterades 1,5 procent upp och Nasdaq stärktes 2,0 procent.

Omsättningen uppgick till 1.705 miljoner aktier på New York Stock Exchange.

Januariterminen för WTI-olja hade vid stänging av golvhandeln, klockan 20.30 svensk tid, backat 3:68 dollar per fat till 45:45 dollar.

Halvledarutrustningsbolagen visade den starkaste sektorutvecklingen med en uppgång på 6,0 procent, enligt S&P 500 sektorindex. På onsdagen höjde Novellus intervallet för vinst per aktie för det fjärde kvartalet. Novellus steg 5,2 procent och sektorkollegan Applied Materials handlades upp 6,5 procent.

IBM uppgav på onsdagen att de tidigare aviserade förvärven av Maersk Data A/S och DM Data A/S i Danmark har medfört nya avtal till ett värde av 1 miljard dollar. IBM steg 1,7 procent.

Intel handlades upp 3,2 procent. På torsdag presenterar bolaget sin uppdaterade vinstprognos för det fjärde kvartalet.

Analysfirman Gartner presenterade statistik på onsdagen som visade att Nokia fortfarande är nummer ett på den globala telefonmarknaden. Samsung har seglat upp på andra plats och knuffade därmed ned Motorola till tredjeplatsen.

Motorola handlades dock upp 2,5 procent.

Detaljandelsbolagen fick hjälp av att privatkonsumtionen ökade 0,7 procent i oktober jämfört med månaden innan, mot en förväntad ökning på 0,4 procent. Wal-

Mart steg 1,5 procent och Gap handlades upp 2,9 procent.

Hälsovårdsbolaget Cigna steg 8,3 procent sedan bolaget höjt vinstförväntningarna.

Pfizer steg med 1,7 procent. På tisdagen upprepade bolaget sin vinstprognos för 2004. Bolaget sade också att de ska söka registrering av 20 läkemedel före utgången av 2006.

Ericsson handlades upp 20 öre jämfört med stängning i Stockholm.

Både skogsbolagen och läkemedelsbolagen stärktes 2,0 procent, enligt S&P 500 sektorindex.

På obligationsmarknaden noterades räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen vid 22.40-tiden till 4,36 procent, vilket var 1 punkt högre än tisdagens stängningsnotering.Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?