Hoppa till innehållet

Annons

Peoplesoft vinnare i New York

De amerikanska börserna inledde veckan svagt stigande i avvaktan på tisdagens presidentval, som nu ser ut att bli en mycket jämn kamp.

"Valet är en viktig faktor och gör att marknadsaktörer avstår från att göra några tydliga drag. Folk väntar för de vet att det kan dra ut på tiden. Det handlar om osäkerheten, att inte veta vad som kommer att hända de kommande sex månaderna", säger förvaltare James Fisher vid Univest i Pennsylvania, till Bloomberg News.

Vid stängning hade Dow Jones Industrial Average gått upp 0,3 procent till 10.054. Nasdaq steg 0,2 procent medan S&P 500 stängde oförändrat.

Omsättningen på Nyse uppgick till 1.345 miljoner aktier.

Bland de bästa sektorerna fanns mjukvarutillverkare och fordonstillverkare, medan telekom och läkemedel tillhörde de svagare branscherna.

En aktie som fick skjuts uppåt var Peoplesoft sedan Oracle höjt sitt bud på bolaget från 21 till 24 dollar per aktie.

Det utgör Oracles "bästa och sista erbjudande", skriver Oracle i ett pressmeddelande. Peoplesoft klättrade 10,4 procent till 22:94 dollar och Oracle gick upp 0,9 procent.

Biltillverkarna handlades upp i spåren av ett lägre oljepris. General Motors steg 2,0 procent och Ford steg 1,5 procent.

Deere, som tillverkar anläggnings- och jordbruksmaskiner, klättrade 3,7 procent sedan Citigroup höjt rekommendationen till köp från behåll. Aktien kan stiga, sedan amerikanska jordbrukare räknar med en högre vinst i år än de senaste fem årens snitt, skriver tidningen Barrons.

En negativ artikel i Wall Street Journal satte press på Merck. Enligt tidningen har Merck i åratal försökt hindra att oro för biverkningar av smärtstillaren Vioxx skulle förstöra framgången för läkemedlet. Aktien tappade 9,7 procent.

Pfizer som har de konkurrerande preparaten Celebrex och Bextra tappade 0,5 procent, och sammantaget gick läkemedelssektorn ned 1,1 procent.

På rapportfronten var Tyco International och Humana i fokus.

Elektronikkoncernen Tyco International steg 1,8 procent sedan bolagets resultat för räkenskapsårets fjärde kvartal var bättre än väntat.

Ännu bättre gick det för Humana, som utarbetar hälsoplaner för den amerikanska militären. Bolaget har lämnat en stark rapport för tredje kvartalet och aktien klättrade 6,3 procent.

Åt motsatt håll gick det amerikanska generikabolaget Ivax. Aktien tappade 23,2 procent sedan bolagets resultat för tredje kvartalet inte lyckats nå analytikernas förväntningar.

Inom telekom backade Qualcomm 3,0 procent och sammantaget var telekomtillverkare ned 0,6 procent. Ericsson gick ned 13 öre och Nokia med 27 öre jämfört med stängningen i Stockholm.

Skogsbranschen stängde 0,1 procent högre.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen noterades klockan 22.40 till 4,08 procent, vilket var 6 punkter högre jämfört med fredagens stängning.


Innehåll från LexusAnnons

Tekniken bakom nya lyxiga elbilen

Banbrytande styrning, smarta funktioner och en smidig körupplevelse.

Nu är det världspremiär för RZ – Lexus storsatsning inom elbilssegmentet.

– Vi bygger inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

Innovativ design och teknik – det är två världar som korsas i nya Lexus RZ. Detta är en av de första elbilarna som Lexus lanserar, men bygger på nästan 20 års erfarenhet av att utveckla fordon med elektrisk drivning. Lexus introducerade sin första elhybrid, Lexus RX, redan 2005.

– Nu bygger vi inte en vanlig elbil, vi bygger en Lexus, säger Takashi Watanabe, chefsingenjör på Lexus.

En mycket spännande nyhet kommer dock först om ett par år. När Lexus utvecklade nya RZ skapade de även ett nytt revolutionerande styrsystem med en Yoke-ratt. Detta system med steer-by-wire-teknik kommer att fortsätta utvecklas och går att välja som extrautrustning till Lexus RZ från våren 2025.

Frosteffekt i tak

Nya Lexus RZ har även en innovativ panoramatakfunktion, kallad Dimoramatak. Detta glastak har en frosteffekt som gör det möjligt att förvandla hela taket till en frostad yta med ett enkelt knapptryck, vilket ger skydd från solen.

För att skapa bästa möjliga väghållning och prestanda är RZ utrustad med DIRECT4, Lexus intelligenta fyrhjulsdrift. Systemet anpassar kontinuerligt greppet för alla fyra hjulen, och ger en smidig och responsiv körupplevelse.

Skräddarsy belysningen

Inne i kupén kan atmosfären anpassas efter ditt humör med hjälp av Mood Selector som låter dig skräddarsy belysningen med en palett på 64 olika färger. Kupén är också omsorgsfullt designad för att erbjuda största möjliga tystnad. Vindrutan är tillverkad av akustiskt glas, och dörrlister samt motorhuvens dubbla låssystem bidrar ytterligare till att minska påträngande ljud.

Som tekniken för energibesparing används infravärme i RZ för att komplettera klimatanläggningen och värma kupén snabbare och mer effektivt. Denna funktion använder infraröd strålning för att värma fasta objekt direkt framför elementen, vilket ger en känsla av en varm filt runt benen. Infravärmen minskar också belastningen på luftkonditioneringssystemet vilket gör att RZ sparar energi.

Slank design

Lexus RZ 450e är byggd på en dedikerad elbilsplattform och har utformats för att sticka ut bland sina konkurrenter med en slank och sportig design. Bakom ratten kommer du att märka att bilen är designad med föraren i fokus, med responsiv acceleration och inbromsning tack vara fyrhjulsdriften DIRECT4.

Förutom tekniska innovationer har Lexus RZ även utrustats med det omfattande säkerhetssystemet Lexus Safety System + inkl Proaktiv Körassistans. Lexus RZ är en elbil som tack vare sin tekniska mångfald levererar en enastående körupplevelse

– RZ har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra, säger Takashi Watanabe.

Extern länk: Läs mer om nya elbilen Lexus RZ 

 

Mer från Lexus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lexus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera