Hoppa till innehållet

Annons

Stockholmsbörsen imponerades inte av Skandia

Stockholmsbörsen följde trenden i Europa och stängde kring oförändrade nivåer.

"Börsen visar fortfarande styrka. Marknaden kommer ned lite för att öka köpintresset. Vi ser vissa rekyler, men det är inte så många som vill sälja", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

OMXS 30 stängde knappt 0,1 procent ned på 748,4. Omsättningen uppgick till 11,1 miljarder kronor.

OMXS-index fick stöd av Assa Abloy som steg 2:50 kronor till 110:50.

Telia Sonera steg 40 öre till 41:50 och tillhörde vinnarna. Bolaget aviserade på torsdagen att Halebop har inlett ett samarbete med ungdomssajten Lunarstorm.

Marknaden lät sig inte imponeras av Skandias kvartalsrapport. Bolagets rörelseresultat steg visserligen, men försäljningen av fondförsäkringar på den svenska marknaden fortsatte att försvagas.

Men Skandias Sverigechef Gert Engman ser inte att situationen på den svenska marknaden har förvärrats hittills under det fjärde kvartalet.

"Det finns några positiva signaler, men om det innebär en förbättring eller inte är för tidigt att säga", sade han vid torsdagens presskonferens.

Skandia noterades 20 öre lägre till 27:70 kronor under hög omsättning.

Dagens förlorare i OMXS-index var Electrolux som vände nedåt igen med 2:50 kronor till 144:50. Aktien var onsdagens vinnare och drogs med upp tillsammans med Whirlpool och Maytag efter beskedet att Sears och Kmart går samman.

"Affären gav ett tydligt lyft åt samtliga vitvarutillverkare men främst Whirlpool och Electrolux som har Sears som största återförsäljare i USA. Men jag tycker att det är lite överdrivet. Det är snarare så att ett sammanslaget Sears/Kmart får ökad köpkraft, vilket kan bli negativt för tillverkarna", säger en analytiker som Direkt har talat med.

Volvos lastbilsleveranser steg 13,9 procent till 19.006 fordon i oktober, jämfört med motsvarande månad 2003.Volvos siffror över lastvagnsleveranserna i oktober visade på en avtagande sekventiell ökningstakt. Räknat i antal fordon nåddes dock en ny rekordnivå och analytikerna säger till Direkt att de inte ser oktobersiffran som ett tecken på trendbrott i efterfrågan. Volvos B-aktie sjönk 0:50 kronor till 281:50 kronor.

SEB steg under onsdagen efter spekulationer om en strukturaffär. Danske Bank figurerade som en tänkbar partner. På torsdagen kom dock Danske Bank med en nyhet som tog udden av ryktena. Danske Bank ska öppna minst 20 nya bankkontor i Sverige under de kommande fem åren. SEB noterades ned under torsdagen med 1:50 kronor till 123:50.

Däremot stack Bure Equity iväg uppåt med drygt 6 procent och stängde på 1:47 kronor. Direkt har sökt förklaringar till kursuppgången hos bolaget, analytiker och mäklare men ingen kan se någon omedelbar förklaring.

Capio hade kapitalmarknadsdag i London på torsdagen. Bolagets VD, Per Båtelson sade till Direkt att bolaget inte räknar med att klara den tidigare bedömningen om att rörelsemarginalen ska förbättras med 1 procentenhet i år. Capios åtgärdsprogram för att uppnå kostnadsbesparingar inom främst administration och inköp har dessutom försenats med drygt sex månader. Aktien handlades ned 1 krona till 72:50.

Även Karo Bio hade kapitalmarknadsdag på torsdagen.

Bolaget har märkt ett stort intresse på marknaden kring bolagets prioriterade projekt inom metaboliska syndrom och diabetes.

"Vi pratar konstant med 20-30 bolag kring dessa projekt. Eftersom det är så många bolag, och de är så intresserade, skulle jag säga att vi för förhandlingar", sade Karo Bios VD Björn O Nilsson vid torsdagens kapitalmarknadsdag. Aktien sjönk 50 öre till 12:40.

Fenix Outdoor aviserade en möjlig nedskrivning av goodwill hänförligt till Naturkompaniet. Aktien handlades oförändrat på 26 kronor.

Ericsson var mest omsatt och steg 10 öre till 23:10 kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera