1515
Annons

Dollarpress på Europas börser

Efter en positiv inledning på Europabörserna under måndagen, försvagades de allteftersom och hamnade på minus. Oron för att den amerikanska dollarn ska fortsätta att försvagas pressade de dollarberoende bolagen.

"Dollarn börjar bli en kostnad för företag", sade Frederic Plisson, fondförvaltare vid Financiere de L`Echiquier i Paris, till Bloomberg News.

Klockan 17.40 hade både Bloomberg European 500 och DJ Euro Stoxx 50 backat 0,2 procent.

Capgemini, som har 20 procent av sina intäkter från Nordamerika, backade 2,7 procent.

Volkswagen, vars försäljningsandel i Nordamerika uppgår till 17 procent, sjönk 0,8 procent.

Porsche handlades ned 0,5 procent sedan vinsten för bolagets helårsresultat hamnat under analytikernas förväntningar.

Stålbolaget Voestalpines vinst steg med 52 procent under det andra kvartalet, hjälpt av högre volymer och priser. Aktien gick mot strömmen och steg 0,7 procent.

Arcelor handlades dock ned 0,6 procent, trots att resultatet steg till 629 miljoner euro, jämfört med analytikernas förväntningar på 482 miljoner euro.

Den tyska branschkollegan Thyssenkrupp var ned 0,1 procent.

Alstom backade 13,6 procent sedan bolagets riktkurs sänkts med 48 procent av Deutsche Bank. Analyshuset har en säljrekommendation på aktien.

Det exklusiva smyckesbolaget Bulgari reviderade upp sin prognos för resultatet och försäljningen. Aktien var bland vinnarna och handlades upp 4,8 procent.

Totalt var Frankfurts DAX-index ned 0,2 procent.

Londonbörsens FTSE-100 var upp 0,2 procent, medan Parisbörsens CAC-index noterades 0,4 procent ned.

I Norden noterades HEX Generalindex i Helsingfors 0,1 procent lägre medan OBX-index i Oslo steg 0,3 procent. Köpenhamns KFX-index var oförändrat. Jyske Bank fanns bland vinnarna, med en uppgång på 1,2 procent. Banken räknar med att årets resultat före skatt kommer att uppgå till 1,9-2,0 miljarder danska kronor före skatt, efter att försäljningen av Magasin slutförts. Carlsberg var en förlorare och sjönk 1,3 procent.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?