1515
Annons

Oriflame återhämtade sig på börsen

Stockholmsbörsen handlades upp i en väl hävdad tendens under onsdagen. Kvällens amerikanska Fedmöte väntas inte bjuda på några överraskningar. Styrräntan antas bli höjd med 25 punkter till 2,00 procent.

SAX-index ökade 0,5 procent till 223 medan OMX-index steg med 0,3 procent till 730. Omsättningen uppgick till 14,8 miljarder kronor.

"Det mesta ser positivt ut för börsen. Vinstförväntningarna bekräftades i rapportfloden, USA-valet är avklarat och oljepriserna tickar nedåt. Men är det så att de amerikanska börserna står inför en rekylperiod blir det förstås en följa John-effekt i Stockholm. Det ser jag i så fall bara som ett köpläge", sade aktiemäklaren Johan Enström vid Handelsbanken Göteborg City till Nyhetsbyrån Ticker.

Säkerhetsbolagen hade en ny stark dag. Securitas ökade 4,50 kronor till 108,50 och Assa Abloy var upp 3 kronor till 106,50. Bägge aktierna ser intressanta ut i ett tekniskt perspektiv. Bolagens rapporter nyligen togs emot väl.

Vitvarujätten Electrolux avancerade 3,50 kronor till 141,50. Investmentbolaget Öresund har köpt en stor post. Innehavet har på kort tid blivit ett av Öresunds största och firman kan lätt öka sitt ägande för att sätta press på den kassastinna vitvarujätten, skrev tidningen Affärsvärlden. Därtill har Electrolux USA-kollega Maytag aviserat prishöjningar.

Telekomjätten Ericsson sjönk 20 öre till 21,40 kronor. Bolaget har kapitalmarknadsdag i San Diego, USA, på torsdag och fredag den här veckan.

Laserritarbolaget Micronic var upp 3,75 kronor till 55,50. Företaget lever gott på den explosiva efterfrågan på stora, platta datorskärmar och tv-apparater. Försäljningen i år blir rekordstor, skrev Affärsvärlden.

Kosmetikaföretaget Oriflames försäljningsstyrka minskade i oktober, vilket var en besvikelse. Merrill Lynch sänkte ratingen från köp till neutral. Aktien tappade 50 öre till 151 kronor. Som lägst handlades aktien i 138 kronor under dagen.

Marinelektronikbolaget Consilium fick en genombrottsorder på den nya kombinerade logg/ekolodprodukten. Aktien höjdes 2,50 kronor till 32,70.

Mekonomen sjönk 3 kronor till 186. Handelsbanken sänkte ratingen till minska.

TV4 ökade 1,50 kronor till 124,50. Bolaget har ingått en nordisk allians tillsammans med Berlingske Officin om att lägga bud på danska TV2.

Fastighetsbolaget Wallenstam redovisade en vinst på 693,4 miljoner kronor för årets nio första månader. Aktien ökade 4,50 kronor till 249,50.

Spelutvecklingsbolaget Digital Illusions redovisade en vinst på 9,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet. Aktien förbättrades 2,80 kronor till 52.

Konsult- och utbildningsbolaget Academedia redovisade ett nollresultat för tredje kvartalet jämfört med en förlust på knappt 9 miljoner under motsvarande period ifjol. Bolaget upprepade prognosen om ett positivt rörelseresultat för 2004. Aktien gick upp 1,90 kronor till 28,90.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?