Annons

Nedåt på Asienbörserna

Utvecklingen var nedåtriktad på de asiatiska börserna under fredagen. Teknikaktier handlades återigen ned på oro inför vad fortsatt stigande råoljepriser kommer att ha för effekt på konsumtionsviljan runt om i världen.

"Teknikaktier är en ledande indikator på den globala tillväxten, vilka för närvarande pekar nedåt", det sade Isaho Nakasho, vid Fuji Investment Management, till Bloomberg News.

I Tokyo noterades börsens Nikkei 225 ned 0,4 procent på 11.309 medan det bredare Topix Index tappade 0,5 procent.

Bland förlorarna fanns Sony som sjönk med 1,0 procent. Bolaget meddelade i september att det inte räknar med någon vinsttillväxt för området konsumentprodukter, då prispressen är fortsatt hård inom segmentet. Bland de mest omsatta aktierna fanns främst Sumitomo Metal och Nippon Steel som båda avancerade något, på en i övrigt vikande marknad.

I Taiwan handlades Taiex oförändrad. Det saknades dock inte förlorare och Taiwan Semiconductor tillhörde dem som ledde nedgången med en tillbakagång om 4,0 procent.

"Taiwan Semiconductor kan se oförändrad eller till och med en ensiffrig nedgång av försäljningen under det fjärde kvartalet", det sade Paul Tsai, vid International Investment Trust, till Bloomberg News.

Bland de mest omsatta fanns Taiwan Business Bank som gick mot strömmen och klättrade med 2,1 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng index tappade 1,0 procent. Marknaden drevs av vinsthemtagningar i spåren av lägre USA-börser och stigande oljepris.

I Sydkorea föll Kospi 100 Index med 0,2 procent. Samsung tillhörde förlorarna och backade 0,9 procent. Under nästa vecka väntas bolaget presentera en rapport för sitt tredje kvartal som väntas visa den lägsta tillväxten på tre kvartal.

I Singapore noterades STI Index 0,1 procent högre.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?