Annons

Stålaktier vinnare i Tokyo

De asiatiska börserna steg under onsdagens handel med energi och metallföretag i spetsen.

I Japan steg Tokyobörsens Nikkei 225 med 0,9 procent till 11.385 och det bredare Topix Index handlades upp 0,7 procent.

Nippon Oil och Petrochina gick upp på optimism över att högre råvarupriser ska stärka företagens vinster. Oljepriset nådde nya toppnoteringar på amerikanska Nymex under tisdagen med en uppgång på 2,8 procent till 51:29 dollar.

"Det finns en styrka i priserna. Vi befinner oss i en flerårig uppåtgående trend för råvarupriserna", säger Chua Soon Hock, chef för Asia Genesis Asset Management, till Bloomberg News.

Ståltillverkare som Nippon Steel tillhörde också vinnarna, med en uppgång på 2,7 procent.

Electric Power Development, också känt som J-Power, steg 4,6 procent under sin första handelsdag. Börsintroduktionen är den största sedan NTT Docomo sålde aktier till allmänheten 1998.

Sydkoreanska Kospi 100 Index handlades upp 0,2 procent. Även här handlades råvarubolagen högre, med Posco upp 2,8 procent.

I Hongkong stärktes Hang Seng index med 0,1 procent medan Taiex i Taiwan gick ned 0,3 procent. Singapores STI Index noterades 0,2 procent högre.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?