Annons

Surt på Europas börser

De minusnoteringar som vid lunchtid märktes bland de europeiska börsindexen stod sig tisdagen ut. Att oljepriset, som ett tag noterades på nya rekordnivåer i London, vände ned i den sena eftermiddagshandeln gav ingen egentlig draghjälp åt aktiekurserna. En negativ utveckling i inledningen av USA-handeln pressade också.

Klockan 17.55 noterades Bloomberg European 500 0,7 procent lägre medan Dow Jones Stoxx 50 var ned 0,8 procent.

Nederländska Philips backade 3,1 procent efter en kvartalsrapport med lägre försäljning än väntat samtidigt som nettoresultatet var över förväntan.

Bolaget spår att halvledarförsäljningen blir oförändrad under fjärde kvartalet jämfört med det tredje, vilket ledde till att många av de europeiska halvledarbolagen pressades. Infineon tappade 3,2 procent, Asml var 2,5 procent ned och Stmicroelectronics noterades 2,2 procent ned.

I Frankfurt var DAX-index ned 1,3 procent och tyngdes framförallt av Siemens och Metro som sjönk 2,7 respektive 3,1 procent.

Enligt ZEW statistik var institutionella investerare och analytiker mindre optimistiska i oktober än i september till den ekonomiska utvecklingen i Tyskland.

MAN har utsetts till prioriterad budgivare på en brittisk order värd cirka 1,6 miljarder euro. Ordern avser 5.000 lastbilar till militären. Aktien var dock ned med 1,8 procent.

Schwarz Pharma gick mot strömmen och steg 2,9 procent efter positiva resultat i en fas III-studie för bolagets läkemedel Neupro för behandling av Parkinson.

FTSE 100-index i London noterades 0,8 procent lägre med störst press från Vodafone och Royal Bank of Scotland som var ner 1,1 och 1,9 procent. Imperial Tobacco steg 1,9 procent och blev vinnare inom den europeiska tobakssektorn, som för övrigt var det branschindex, jämte konsumentproduktssektorn, som noterades på plus på tisdagen.

I Paris var CAC 40-index ner 1,1 procent, med Peugeot och Renault som backade 4,0 respektive 2,5 procent. Fordonsaktierna drogs ned av att fransk fordonsproduktion sjönk 14,4 procent enligt statistikmyndigheten Insee i Paris.

Vinnare i Frankrike blev LÓreal som gick upp 0,8 procent

I Helsingfors var HEX Generalindex 0,9 procent ned, Oslobörsens OBX-index tappade 1,2 procent medan KFX i Köpenhamn noterades oförändrat.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Bjärnums StålprodukterAnnons

Unika svensktillverkade pallcontainers och rullcontainrar

En allt ökande digital handel ställer stora krav på effektiv logistik och smidig hantering av varor och produkter som ska plockas på lager och fraktas. Bjärnums Stålprodukter tillverkar och levererar pallcontainers och rullcontainrar för varuhantering och är unika i sitt sätt att leverera behovsanpassade lösningar som förbättrar både arbetsmiljö och effektivitet.

Decennier av erfarenhet kring behov och leverans av hållbara, flexibla och användarvänliga pallcontainers och rullcontainrar för varuhantering har gjort Bjärnums Stålprodukter till ledande tillverkare. Framgången började redan på 1970-talet då man startade tillverkning och leverans av rullcontainers till Svenska Posten (nu PostNord). 

 – Vi har gedigen erfarenhet och sätter stort värde i att åstadkomma det kunden vill ha. Vi levererar en hållbar lösning som anpassas efter varje kunds specifika behov och flera av de vagnar vi levererade till Svenska Posten på 70-talet håller än idag, säger Ingemar Andréasson, VD och ägare, med ett skratt.

Gynnas av en ökande e-handel

En allt ökande e-handel har gett ett positivt uppsving och Bjärnums Stålprodukter har blivit stor leverantör till verksamheter som hanterar den allt ökade pakethandeln, inom bland annat transportbolag, livsmedelsindustri, tvätterier och apotek. Vissa branscher har speciella behov och Bjärnums Stålprodukter har bland annat tagit fram vagnar specialanpassade för att transportera bilrutor, plockvagnar som används i centrallager där man åker runt och plockar ihop order på pallcontainers som är indelade i hyllor samt rullcontainers som är anpassade för truckhantering.

– Tittar man tillbaka ett par år så var pallcontainers och rullcontainrar ungefär hälften av vår omsättning. Den andra hälften var traditionellt verkstadsarbete som svetsning, kantbockning, laserskärning. Men nu, till stor del på grund av pandemin, lägger vi allt mer fokus på detaljer för varuhantering, säger Ingemar Andréasson.

Specialanpassade pallcontainers och rullcontainrar

En styrka hos Bjärnums Stålprodukter är erbjudandet med specialanpassade produkter till konkurrenskraftigt pris. Vagnarna som tillverkas väger mindre och är enklare att köra då materialet som används är höghållfasthetsstål. För att dämpa ljudnivån tillverkas vagnarna med plastdetaljer och givetvis är allt material som används återvinningsbart. För att skapa en unikhet erbjuds även en produkt som kan skräddarsys visuellt genom att till exempel målas i kundens färg eller utrustas med laserskuren logotyp, vilket även gör de svårare att stjäla.

– Höghållfasthetsstål gör vikten betydligt lägre och kunden kan lasta mer till samma totalvikt. Plus att det av arbetsmiljöskäl är mycket bättre för personalen som ska hantera vagnarna. Vi märker att allt fler väljer att investera i produkter tillverkade i Sverige, inte minst av miljöskäl och då det innebär kortare leveranstider. Vi är kvalitets- och miljöcertifierade och detta innebär att ständigt sträva efter förbättring vilket gör att vår kunds egen hållbarhetsprofil förbättras, säger Ingemar Andréasson.

Om oss

Bjärnums Stålprodukter AB grundades i början på 1960-talet och har sedan starten levererat allt från stålmöbler till försvaret, rull- och pallcontainers för Svenska Posten (numera PostNord) samt produkter inom laserskärning, svetsning, samt kant och rörbockning (legotillverkning). Idag har Bjärnums Stålprodukter ett gediget sortiment av rull- och pallcontainers för varuhantering som även anpassas efter kundernas unika önskemål och många stora kunder inom området legotillverkning samt fallskydd. 

Bjärnums Stålprodukter AB har idag ungefär 35 anställda och omsätter cirka 40 Mkr.

www.stalprodukter.se 

 

Mer från Bjärnums Stålprodukter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Bjärnums Stålprodukter och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?