Annons

Banker vinnare i Asien

I skuggan av ett helgstängt Tokyo inledde de övriga asiatiska börserna veckan med att dra åt olika håll. I Singapore noterades fallande kurser medan Sydkorea placerade sig på plus efter en stark måndag för banksektorn.


Kookim klättrade 6,3 procent på beskedet att banken kommer att ställa upp med mindre pengar än väntat för att lösa de finansiella problemen för Sydkoreas största kreditkortsbolag LG Card.

"Investerarna muntrades upp av att bankerna nu ser ut att satsa mer på aktieägarvärde i sina förhandlingar med LG Card", sade Oh Jong Moon, chefsplacerare vid Midas Asset Management, till Bloomberg News.

Pusan Bank steg 4,5 procent och Hyundai Securities noterades hela 8,6 procent upp. Som helhet gick sektorn upp 3,3 procent.

Bland övriga vinnare märktes LG Electronics som steg 5,4 procent och Samsung Heavy Industries som noterades 3,7 procent högre. Totalt handlades Kospi 100 upp med 0,8 procent.

STI-index i Singapore gick åt motsatt håll och tappade 0,6 procent. Störst press på index satte Singapore Telecommunications med en nedgång på 2,0 procent. Singapore Airlines backade 2,6 procent.

Hongkongbörsens Hang Seng index hade vid lunchuppehållet stigit 0,1 procent medan Taiwans Weighted index sjönk 0,1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?