Annons

Håll ett extra öga på telekom

Om man får tro viskningarna här på Streetan kan det just nu vara läge att hålla ett lite extra vakande öga på telekomsektorn.

Rykten gör gällande att vi kan vara på väg in i en ny konsolideringsfas och enligt uppgift adderade flera stora spelare positioner inom sektorn under den senare delen av förra veckan.

Under helgen läste jag två intern-memo från mäklarbranschen där analytikerna pekade på AT&T Wireless som en tänkbar uppköpskandidat. Aktien steg på efterbörsen i fredagskväll.

Helgens stora samtalsämne, med koppling till konsolideringsteorierna, var naturligtvis nyheten om Motorola-chefen Christopher Galvins plötsliga avgång.

Trots pressmeddelandets alla lovord har man minst sagt svårt att dölja den avgrundsdjupa schism som råder mellan styrelse och VD.

Chris Galvin, vars farfar Paul grundade bolaget i slutet av 1920-talet, har fått svidande kritik för förlusten av marknadsandelar till konkurrenterna.

Motorola dominerade marknaden i mitten av 90-talet men var enligt många bedömare förödande sena med att se potentialen i segmentet lågpristelefoner.

VD och styrelseordförande Galvins bonus för fjolåret på 1,5 miljoner dollar, som delades ut strax efter det att bolaget tvingats göra sig av med 30 000 anställda, var väl knappast något som fick belackarna att tvivla.

Beskedet om hans avgång kom sent på fredagseftermiddagen och fick aktien att ta ett glädjeskutt på hela sex procent i efterbörshandeln.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?